En Sıcak Konular

Perinçek'in eşine şok suçlama

20 Haziran 2010 13:21 tsi
Ergenekon davası tutuklu sanığı Doğu Perinçek'in eşi Hacer Şule Perinçek silahındaki seri numarayı değiştirmekten yargılanacak.

Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede Şule Perinçek'e 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Suçun işlenme tarihinin 2001 yılı olmasını göz önüne alan savcı, zamanaşımının dolması nedeniyle aynı suçtan Doğu Perinçek ve babası Mehmet Sadık Perinçek hakkında ek takipsizlik kararı verdi.

Şule Perinçek hakkındaki iddianameyi İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zülfikar Tekirdağ hazırladı. İddianamede yer alan bilgilere göre; Şule Perinçek, kendisine ait bulundurma ruhsatlı emanete kayıtlı tabancayı oğlu Mehmet Bora Perinçek'e devretmek için Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat etti. Müracaat esnasında silahın namlu kısmında bulunan T33943 numaralarının sonradan yazdırıldığı şüphesi ile Emniyet Kriminal'e gönderildi. Kriminalde yapılan incelemede namlu fişek yatağı sağ yüzeyinde bulunan T 339434 numarasının alt kısmında 2 ve 7 rakamlarının bulunduğu tespit edildi. Diğer rakamların tespiti ise mümkün olmadı. Bu bulgulara istinaden silahın üzerindeki seri numarasının fabrikasyon olmadığı, bulunduğu yere sonradan vurularak eklenmiş olduğu ve silahın namlusunun değiştirildiği yönünde rapor düzenlendi. Emniyet Kriminal'in ardından silah bir de incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu Balistik Şubesi'ne gönderildi. Adli Tıp Kurumu da silahın seri numarasının sonradan eklenmiş olduğu yönünde rapor bildirdi. İddianamede; "Namlu üzerinde yapılan değişiklik silahın karakteristik özelliğinin değiştirilmiş olması nedeniyle, silah her ne kadar ruhsatlı silah olsa da, yapılan değişiklik yasalara ve usullere aykırıdır." denildi. 

zaman



Bu haber 792 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,498 µs