sürpriz ziyaret | " /> sürpriz ziyaret | "/>

En Sıcak Konular

Sınıra sürpriz ziyaret

20 Haziran 2010 12:44 tsi
Sınıra sürpriz ziyaret     

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Kuvvet Komutanları, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler ile birlikte 5 helikopterlerle sınıra hare

Başbakan Recep  Tayyip Erdoğan, şehitler için düzenlenen törenin ardından, törene katılan  Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları ve bakanlarla bir  değerlendirme toplantısı yaptı.

Van'da Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası'nda, Hakkari'deki  terörist saldırıda şehit olan askerler için düzenlenen törene katılan Başbakan  Erdoğan, daha sonra törene katılan Başbuğ, kuvvet komutanları ve bakanlar ile  kışlada biraraya geldi.

Başbakan Erdoğan'a, hain saldırıyla ilgili harita üzerinde bilgi verildi.  Erdoğan toplantının ardından, filoda bekletilen helikopterle Hakkari'nin Şemdinli ilçesine hareket etti.

OLAY YERİNDE İNCELEME

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u taşıyan helikopterler, Hakkari'nin  Şemdinli ilçesi sınırındaki Tekeli Tabur Komutanlığına iniş yaptı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki saldırıda şehit olan askerler için  Van'da düzenlenen törenin ardından helikopterlerle sınır bölgesine hareket eden  Başbakan Erdoğan ile Orgeneral Başbuğ ve beraberindekiler, yaklaşık 45 dakika  süren yolculuğun ardından Şemdinli ilçesine 14 kilometre uzaklıktaki Tekeli Tabur  Komutanlığına vardı.

Yoğun güvenlik önleminin alındığı bölgede, Başbakan Erdoğan ile  beraberindekileri taşıyan helikopterlerin tabura inişi sırasında, beş helikopter  de sınır hattında hava güvenliğini sağladı.

Irak sınırındaki bölgede askeri yetkililer tarafından karşılanan Başbakan  Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra sivil ve askeri araçlarla Tabur  Komutanlığı merkezine geçti.

Erdoğan'ın, saldırıyla ilgili bölgedeki komutanlardan bilgi alacağı ve  bölgede incelemelerde bulunacağı öğrenildi.

hurriyet



Bu haber 888 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,313 µs