En Sıcak Konular

AK Partili Kara, taş atan çocukların cezaevinde olmasından rahatsız

20 Haziran 2010 11:48 tsi
AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara, taş attıkları gerekçesiyle bazı çocukların cezaevinde tutulmasının yüreklerini yaraladığını söyledi.

Kara, "Her şeyden önce şu anda cezaevlerinde hangi gerekçeyle olursa olsun bulunan çocuklarımızın cezaevlerinde olması bizleri son derece üzmektedir. Kalbimizi yaralamaktadır. Vicdanlarımızı rahatsız etmektedir. Çünkü onlar çocuk. Henüz akıl baliğ olmamışlar. Belki de tüm bunları oyun sanıyorlar." dedi.

Okulların tatil olması ile ilgili basın açıklaması yapan Kara, Bağlar'da çocuklar için "Haydi Kızlar Okula Sonra da Ödüle" kampanyası kapsamında yaz boyunca etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. Temmuz ayında çocuklara yönelik film günlerini başlatacaklarını belirten Kara, gençlere yönelik de futbol ve satranç turnuvası düzenleyeceklerini kaydetti. Kara, " Eylül ayında yapacağımız gezi ve eğlencelerle çocuklarımızın zinde ve motive olmuş şekilde tekrar okula başlamasını sağlayacağız. Kısacası bu yaz tatilinde çocuklarımız için seferber olacak ve onların gönüllerince tatil yapmalarına çalışacağız. Birileri sadece konuşarak siyaset yaparken biz somut icraatlar yaparak halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki halkımız muhalefeti "boşboğazlıklarıyla" bizleri de eserleriyle anacaktır." diye konuştu.

Birilerinin kendi çıkarları için hem bu çocukları hem de ailelerini suistimal ederek olayı çok daha farklı mecralara taşıdığına dikkat çeken Kara şunları söyledi: "Ailelerimizin bu konuda çok dikkatli olması gerekir. Lütfen çocuklarımıza sahip çıkalım. Onları kirli emelleri olan karanlık güçlerin zihniyetlerine teslim etmeyelim. Bildiğiniz gibi bu çocuklarımızla ilgili tasarı adalet komisyonunda görüşülüyor. Bu tasarı komisyonlarda görüşülürken şunu ifade etmek istiyorum. Bu çocuklarımız ağır ceza mahkemelerinde değil çocuk mahkemelerinde yargılanmalı. Şimdi bir çocuğumuz bilerek ve bilmeyerek kasıtlı veya kasıtsız bir suç işledi ve mahkum oldu. Artık onun bu sabıkası bir ömür boyu peşinden geliyor ve onun sosyal siyasal ekonomik toplumsal ve psikolojik tüm geleceğini etkiliyor. Ömür boyu fişleniyor. Dolayısıyla toplumdan tecrit ediliyor veya farklı gözle bakılıyor. Ben buradan şunu ifade etmek istiyorum. Çocuklarımızın işlediği ve mahkumiyet aldığı olaylar sonucu oluşan sabıkanın kayıtlara girmemesi, arşivlere yazılmaması mevcutların arşivlerden çıkarılması ve herhangi bir iş için sabıka belgesi aldığı zaman bu sabıkanın sabıka belgesinde görülmemesi. Bu öneri bir rehabilitasyon ve topluma kazandırma önerisidir."
 
cihan



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,544 µs