En Sıcak Konular

Ekşi: İktidar silahlı kuvvetleri güçsüz bıraktı

19 Haziran 2010 21:08 tsi
Hürriyet Başyazarı Oktay Ekşi, PKK ile mücadelede hatanın Özal ile başladığını açılımın içerisi boş bir süreç olduğunu ve Irak’la 'al gülülüm ver gülüm' yapan iktidarın güvenlik güçlerinin güçsüz bırakıldığını iddia etti.

Bir TV kanalına canlı yayına bağlanan Ekşi “Daha iyi haberlerin olduğu bir habere hoş geldim demek isterdim. Ama çok üzgünüm bu tablodan dolayı. Böyle bir tablo karşısında sadece duygusal infialimizi dile getirebiliriz. Bunu ifade etmek insanın aklına gelen ilk yanıt oluyor” dedi

Söylenecek az şey olduğunu düşünmediğini söyleyen Oktay Ekşi, “bu olaylar başlayalı 30 seneyi buldu ama hala bir çözüm olmadı. Peki neydi karşımızdaki seçenekler: Kuzey Irak’ta konuşlananlar PKK’ya engelleyici bir tavır koymuyor diye şikayetçi idik. Böylece orada konuşlanan çekiç güç, Irak’ın kuzeyindeki tablonun doğmasına neden oldu. Bu kusur da bize ait bir kusur” dedi.

Özal zamanında İncirlik’te Özal’ın teklifi ile bir koruma üssü oluşturulduğunu hatırlatan Ekşi, ‘Bu bizim önerimizdi Türkiye’nin önerisi idi. Bence çok yanlıştı. ’

Bu nedenle Kuzey Irak yönetimine tepkili idik… O politika değişti. Şimdi Irak’ın Kuzey’indeki yönetimle al gülüm ver gülüm muhabbetine girdik. Ne değişti sıfır…” dedi.

ABD ile sözde laflarla sıradan bir stratejik ortaklık kurulduğunu anlatan Ekşi, “ABD Türkiye’ye 2 yıl önce verdiği sıcak bilgiden pişman olmuş olmalı ki Irak’ın kuzeyine o tarihte Şubatta yapılan harekatı, çok başarılı olduğu kabul edilen  bir operasyondu onu yarıda kestirdiler…  Daha içerikle ilgili söylenecek çok laf var” dedi

Bir gerçeğin daha olduğuna dikkat çeken Ekşi bugünkü siyasi iktidarın teröristle dağ başında karşı karşıya bulunan güvenlik güçlerinin güçsüz bırakıldığını iddia etti. Ekşi güvenlik güçlerinin siyasi iradenin desteğinden yoksun bırakıldığını söyledi.

Açılım sürecini hikaye olarak değerlendiren hiçbir hazırlık yapılmadan altyapısı değerlendirilmeden ortaya atıldığını söyleyen Ekşi, “şimdi varılan nokta 9 şehidin cenazelerinin oradan alınacağını gösteriyor” dedi.

Bütün bunların bu işi nereye nasıl oturtulacağının bilinmediğini iddia eden Ekşi, siyasi iktidarın da bu konuda bilinçli olduğuna kani olmadığını söyledi.

 Ekşi ‘Eğer iktidar bilinçli olsa idi 7,5-8 senden beri sonuç alacak bir şeyler yapardı. Sadece boş lafla başkalarını suçlayan söylemlerle süreci yürüten bir iktidar tarafından yönetiliyor Türkiye. O zaman da dön dön aynı noktada kalıyorsun.

Ne oluyor Şemdinli’de 9 ölü 1 şehit Reşadiye’de 7 şehit diğer tarafta 13 şehit… Tablo Türkiye’yi nereye götürüyorsa onun infiali onun ızdırabı, ve tepkisi içerisindeyiz son olay için başka ne söyleyebilirim bilmiyorum.

haber7



Bu haber 845 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,111 µs