En Sıcak Konular

Edip Başer terörün adresini gösterdi

19 Haziran 2010 20:58 tsi
Edip Başer terörün adresini gösterdi
Emekli Orgeneral Edip Başer, terörün kaynağının Irak'ın kuzeyi olduğunu, örgütün Avrupa'daki finans kaynaklarının da kurutulması gerektiğini söyledi.

Edip Başer: Terörün kaynağı Irak'ın kuzeyidir    

Emekli Orgeneral Edip Başer, terörün kaynağının Irak'ın kuzeyi olduğunu, örgütün Avrupa'daki finans kaynaklarının da kurutulması gerektiğini söyledi.

Edip Başer, Ergenekon, Kafes ve diğer davalardan babaları ve eşleri cezaevinde olan bir grup tarafından babalar günü münasebetiyle düzenlenen etkinliğe katıldı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başer, yaşanan terör olaylarına değindi. Terörün kaynağının kurutulmak zorunda olduğunu ifade eden Başer, terörün kaynağının Irak'ın kuzeyindeki komuta ve lojistik merkezleri, eğitim tesisleri ve Avrupa'da yoğunlaşmış finans kaynakları olduğunu söyledi.

Devletin terör olaylarını sonlandırmasının çaresini bulmak için oturup düşünmesi gerektiğini aktaran Başer, "Terörü sonlandırmak için gereği neyse yapmalı, yapabilmeli artık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu güce sahiptir." dedi.

Terörün kaynağının kurutulmak zorunda olduğunu belirten Başer, " Terörün kaynağında Irak'ın kuzeyindeki komuta merkezlerini, lojistik merkezlerini, eğitim tesislerini ve Avrupa'da esas olarak yoğunlaşmış finans kaynaklarıdır. Bunları yok etmenin çaresini Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir şekilde bulmak zorundadır. Bunları bulmadığı takdirde, böyle açılım vesair şeylerle ne bileyim, ne olduğu anlaşılmayan, kendi vatandaşlarının anlayamadığı kavramlarla terör örgütünü yok etmenin, etkisiz hale getirmenin imkanı yok." diye konuştu.

Demokratik açılım konusuna da değinen Başer, açılımı eleştirdi. yapılanların demokrasi ile ilgisi olmadığını savunan Başer, "Şimdiki hali zaten demokrasi değil. Orta oyunu. Demokrasi haline getirilmesi için birçok düzenlemeye ihtiyacı var. Ama bunların hiçbirinin etnik ayrımla ilgisi yok. Bütünün öne sürdüğü amaçlarla ilgisi yok." dedi.

Demokrasinin güçlendirilmesi gerektiğini ancak bunun teröre taviz vermek anlamına gelmediğini söyleyen Başer şöyle konuştu: "Taviz verdiğiniz müddetçe, terör örgütü sizden daha çok taviz isteyecektir. Ne zamana kadar, taaki bütün isteklerini kabul ettirene kadar. Bütün istediklerine tabi derseniz belki terör o zaman biter. Ama millet olarak, devlet olarak böyle bir hareketi içinize sindirebiliyorsanız, buyurun tavizler verin. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunu içine sindiremez, millet sindiremez."

cihan
 




Bu haber 946 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,886 µs