En Sıcak Konular

Bakan Yıldırım'dan teröre tepki

19 Haziran 2010 19:58 tsi
Yıldırım, "Teröristlerin ana gayesi halkın değerlerini çökertmek. Bu ahmaklara dersini vereceğiz." dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Balıkesir Körfez Havaalanı Pist ve Terminal açılışına katıldı.

Balıkesir Körfez Havaalanı Pist ve Terminal açılışına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, basın mensupları ve Balıkesirliler katıldı.

Bakan Yıldırım açılışta yaptığı konuşmasında, "Bugün muhteşem bir gün, ama bugün moralimizi bozma gayreti içerisinde olan ahmaklara buradan Türk halkı adına bir kez daha sesleniyorum. Siz hiçbir zaman, tarihin hiçbir döneminde Anadolu topaklarında milleti birbirine düşürmeye muvaffak olamadınız, bu sefer de olamayacaksınız.'' diye konuştu.

Edremit'ten Körfez Havaalanı'ndan, Türkiye'nin sınırlarında vatanı koruyan güvenlik güçlerine ve Mehmetçiklere selam gönderen Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: "Teröristlerin ana gayeleri vatandaşların morallerini bozmak 72 milyon vatandaşımız doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle, Kürdü, Türkü, Çerkezi, Abazası yumruk halinde birlik ve beraberliğimizi göstermek ve akılları sıra bu ülkeyi bölmeye gayret eden, bunu yapmak için de her türlü iç ve dış destekçilerden her türlü gerekli yardımları alan bu ahmaklara dersini vereceğiz. Acımız var. Acımızı, bağrımıza basacağız, şehitlerimizi kalbimizde yaşatacağız. Ama bu onur mücadelemiz, bağımsızlık mücadelemiz, Büyük Atatürk'ün çağdaş uygarlık mücadelesini asla ve asla bırakmayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.''

Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada sesinin gür çıkmaya başladığı dönemlerde nifak tohumlarının ve şer cephelerinin hemen harekete geçtiklerini söyleyen Yıldırım, ne yapılırsa yapılsın Türk milletinin bu coğrafyadaki varlığına, birliğine zarar verilemeyeceğinin altını çizdi. Yıldırım, "Bu amaç için Türkiye'nin her yerini bölünmüş yollarla donattık, 10 milyon vatandaşı ilk kez uçakla tanıştırdık. Hava yolu taşımacılığını 8,5 milyon yolcudan 45 havaalanında 40 milyon yolcuya çıkardık. Türkiye'de iç ve dış taşımalarla birlikte hava yolunda 86 milyon yolcuya ulaştık. 2023'te Türk tescilli uçak sayısını 750'ye çıkarmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Yıldırım sadece Edremit'te Körfez'de değil, Şırnak'ta da Yüksekova'da da havaalanı inşa edildiğini ifade ederek, "Teröre inat ülkemizin kalkınması, refahı yurdun dört bir köşesinde hız kesmeden devam ediyor ve devam edecek.'' dedi.

Körfez Havaalanı'nın mevcut terminalinin yenilendiğini, ancak kısa sürede bunun da yetersiz hale geleceğini belirten Yıldırım, ''Bunun için arkadaşlarıma talimat verdim. Hemen programa alıyorlar. Seneye buraya daha modern, daha büyük bir terminal yapılması için adımı bugünden atıyoruz.'' diye sözlerini tamamladı.

cihan



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,159 µs