En Sıcak Konular

'Yeni dünya lideri Erdoğan'

19 Haziran 2010 19:45 tsi
'Yeni dünya lideri Erdoğan'
Newsweek'in Rusya versiyonu Russkiy Newsweek'den Türkiye'ye övgü dolu sözler...

Rus dergisi: Türkiye yeni bir güç, Erdoğan da yeni dünya lideri    

Newsweek dergisinin Rusya versiyonu Russkiy Newsweek'in siyasi yorumcusu Mihail Zıgar, Türkiye'nin yeni bir güç olarak uluslararası sahneye çıktığını yazdı.

Köşesini Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ayıran Zıgar "Dünyada yeni bir süper güç ve yeni bir lider ortaya çıktı. Bu güç Türkiye, yeni lider ise Başbakan Recep Erdoğan'dır. Şimdi Erdoğan ABD Başkanı Barack Obama'dan sonra dünyanın ikinci nüfuzlu siyasetçisi." dedi. Mihail Zıgar, köşesinde Erdoğan'ın sadece İslam dünyasında değil, Rusya'da da saygı gördüğü yorumunu yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin İran'a yönelik yaptırımlardan yana karar alması sırasında Türkiye Başbakanı Erdoğan'ın devreye girdiğini hatırlatan Rus yazar Zıgar, "O sıralarda İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad Tacikistan'da bulunuyordu. Basın toplantısı sırasında İran lideri bir köşeye çekilerek gür sesle telefonla konuşmaya başladı. Görgü tanıkları Ahmedinejad'ın Erdoğan'la konuştuğunu duydu."iddiasında bulundu.

Erdoğan Arap dünyasının sevilen tek lideri

Rus yazara göre, İran konusunda Erdoğan sözünü tuttu ve Tahran'ya yönelik BM kararlarına hayır dedi. Davos'ta Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'le sert tartıştığını da hatırlatan Rus siyasi yazar, Türk Başbakan'ın o sıralarda Arap dünyası sokaklarının tek sevilen lideri olduğunun altını çizdi. Zıgar, "Ertesi gün Araplar Türk bayraklarıyla İsrail karşıtı gösteriler düzenledi. Bu arada 20.yüzyıl'ın başlarında yaklaşık tüm Arap dünyası Osmanlı'nın idi. Ve Arapların Türkler'e yönelik sevgisini Doğu Avrupa halklarının Ruslara yönelik sevgisiyle benzetebiliriz. Düşünebiliyor musunuz, Polonya'da veya Litvanya'da Rus bayrakları altında gösteriler düzenleniyor. Ama Erdoğan bunu başardı. Tüm İslam dünyasının lideri oldu... Erdoğan Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılmasını "20.yüzyılın büyük jeopolitik faciası" olarak nitelendiriyor. Türk Başbakan eski Osmanlı'nın şimdiki halklarının sevgisini kazanmayı başardı." dedi.

İsrail'in "Barış Filosu"na saldırması olayıyla ilgili Erdoğan'ın ortaya koyduğu tutum sayesinde tüm Müslümanların kalbini fethettiğini ifade eden Rus yazar, "Erdoğan'ın yüksek saygınlığı sadece İslam dünyasında değil. Son yıllarda Türkiye Başbakanı, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'le iyi anlaşıyor. Boru hatları, nükleer santraller hususunda deklarasyonlar imzalanıyor. Gerçi Türkiye Rusya'yı devre dışı bırakacak Nabucco boru hattını da onayladı. Erdoğan ve Putin gerçekten de dost." diye yorumda bulundu.

cihan



Bu haber 1,239 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,684 µs