En Sıcak Konular

Başbakanlık'tan yazılı açıklama

19 Haziran 2010 18:42 tsi
Başbakanlık'tan yazılı açıklama Başbakanlık, bugün Hakkari'de meydana gelen ve 10 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada terör örgütü için sert ifadeler yer aldı. İşte o açıklama:

Açıklamada: "Bu hain saldırıları gerçekleştirenler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karanlık emellerine ulaşamayacak, akıttıkları kanda boğulacaklardır." denildi.

Başbakanlık resmi internet sitesinde yayınlanan yazıda, şu ifadelere yer verildi: "Son dönemde yürütülen yoğun çalışmalar sonucu büyük bir umutsuzluk ve bunalım içine giren terör örgütü, içine düştüğü bu durumdan kurtulmak için hiçbir sonuca ulaşmayacağını bile bile sadece varlığını sürdürdüğünü ispatlamaya yönelik olarak, terör saldırılarına başvurmakta ve terörden medet ummaktadır.

Türkiye, terör örgütünün dâhil olduğu kanlı ve kirli oyunlara bugüne kadar defalarca şahit olmuştur. Bunların hiçbirinde terör örgütü kanlı emellerini gerçekleştirememiş, doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle tüm halkımızın huzuruna ve kardeşliğine kasteden bu kirli oyunlarında başarılı olamamıştır."

Gerçekleşen terör olaylarının Türkiye'nin ekonomik, toplumsal ve demokratik gelişimini sabote etmeye yönelik olduğu belirtilen açıklamada, "Bugün bir kez daha terör örgütünün aynı kirli oyunların figüranı olarak kanlı eylemlere yönelmesi, uluslararası ölçekte büyük önem kazanan Türkiye'nin son yıllarda gerçekleştirdiği ekonomik, toplumsal ve demokratik gelişim sürecini sabote etmeye yöneliktir.

Bir başka ifadeyle son günlerde gerçekleşen terör saldırıları, terör örgütünün, Türkiye üzerinde hesabı olan çevrelere kendisinin hala kullanışlı bir enstrüman olduğunu ispat etme çabasından başka bir anlam taşımamaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti, birlik ve bütünlük içinde gelişme ve kalkınma sürecini devam ettirecek, bu tür karanlık emel sahiplerine ve onların maşalarına gereken cevabı verebilecek güce ve dirayete sahiptir. Bu hain saldırıları gerçekleştirenler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karanlık emellerine ulaşamayacak, akıttıkları kanda boğulacaklardır." ifadelerine yer verildi. Bu tür kanlı saldırıların, Türkiye Cumhuriyeti'nin istikametini, hükümetin çok yönlü tedbir ve çalışmalarını, ülkenin huzur ve istikrarını, milletin kardeşlik ve dayanışmasını, güvenlik güçlerini moral ve azmini bozamayacağına işaret edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Hükümetimiz, terör örgütüyle etkin mücadelesini sürdürürken, terör örgütünün rahatsızlık duyduğu demokratik gelişmeden hız kesmeyecek, yurtta ve cihanda barış mesajları vermeye devam edecektir.

Türkiye, terör örgütünün amaçları doğrultusunda yılgınlık ve ümitsizliğe düşmeyecek, şiddet sarmalına teslim olmayacaktır. Hükümetimiz, her alanda terörle çok boyutlu mücadelesini sürdürürken, güvenlik güçlerimiz de terör örgütüyle amansız mücadelesini hız kesmeden sürdürecektir. Bu süreçte devletimizin, hükümetimizin, milletimizin ve güvenlik güçlerimizin moralini bozmaya, yılgınlık ve ümitsizlik aşılamaya, birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya yol açabilecek söylemlerden, eleştiri ve yorumlardan özenle kaçınılmalıdır.

Bu acılı atmosferden siyasi sonuçlar devşirmeye kalkışmak; bu milli meseleyi günü birlik parti çıkarları için polemik malzemesi haline getirmek, kırıcı ve tahrip edici eleştirilerde bulunmak, terör örgütünün amaçlarına hizmet eden büyük bir sorumsuzluk olacaktır.

Daha önceki dönemlerde defalarca denenen, terörü derinleştirmekten başka netice vermeyen ve bölge halkını bizar ederek terörün istismar zeminini güçlendiren usul ve yöntemleri öne sürmek, Türkiye'nin bugün ulaştığı demokratik seviyenin ve çağdaş standartların gereklerini idrak edememektir.

Aziz milletimiz engin feraseti ve sağduyusuyla, bu tür sorumsuz ve ciddiyetsiz yaklaşımları en makul ve en vakur şekilde değerlendirmektedir. İnsanımızın canına, ülkemizin bütünlüğüne, halkımızın huzur ve refahına kasteden terör örgütüne karşı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra aziz milletimizin yekvücud olarak tavır takınması, sağduyu içinde kardeşlik mesajı vermesi, dosta düşmana karşı en güzel cevap olacaktır.

Milletimiz müsterih olsun. Aziz şehitlerimizin yükselttiği bu bayrak yurdumuzun dört bir köşesinde şan ve şerefle ebediyen dalgalanmaya devam edecektir."

 

 

 



Bu haber 822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,211 µs