En Sıcak Konular

BDP'li Yıldız: Savaşın olduğu yerde cenazeler gelir

19 Haziran 2010 18:21 tsi
BDP Grup Başkanvekili Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Şırnak'ta 8 askerin şehit edilmesi ile ilgili bir soruya, "Cenazeler niye geliyor sorusunu sormamak lazım. Savaşın olduğu yerde cenazeler gelir." cevabını verdi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman İl Başkanlığı'nca son dönemlerde yaşanan gelişmelere dikkat çekmek amacıyla yapılan basın açıklamasında konuşan BDP Grup Başkanvekili Batman Milletvekili Bengi Yıldız, bütün ölümlerden acı duyduğunu söyledi. Yıldız, "Çatışma olmamalıydı, başlamamalıydı. Türkiye'yi yönetenler tekrar şiddetten, çatışmadan medet ummamalıydı." dedi.

Şırnak'ta 8 askerin şehit edilmesi ile ilgili bir soruyu da cevaplayan Yıldız, "Cenazeler gelmeye başladı. Tüm ölümlerden acı duyuyoruz. Cenazeler niye geliyor sorusunu sormamak lazım. Savaşın olduğu yerde cenazeler gelir. Niye savaş oluyor, niye şiddet var, niye çatışma oluyor, niye bu sorunu çözmüyoruz diye soru yöneltmek lazımdır." diye konuştu.

Bu çatışmalarda Türk ve Kürt halkının çocuklarının heba olduğunu ifade eden Yıldız, şunları söyledi: "Çocuklar heba ediliyor. Mayınlı alana sürülüyor. Bunu Türkiye'yi yönetenler, çocuğunu askere göndermeyenler, çocuğunu sırça köşklerde büyütenler yapıyor. Eğer onların çocukları olsaydı bu savaş devam etmezdi. Türkiye'yi yönetenler Başbakanı, genelkurmayı, bakanı, savaş çığırtkanlığı yapanlar göndersinler kendi çocuklarını savaş alanına. Göndermiyorlar sonrada, asker cenazelerinde timsah gözyaşları döküyorlar. Türkiye halkı artık bunlara kanmamalıdır. Şehit oldunuz, gazi oldunuz, şehit babasısınız, gazi oldunuz, şehit anasısınız, kutsalsınız… Ee biraz da siz şehit gazi anası- babası olun. Şehitlik bu kadar büyük bir mertebedir madem ki onlara örnek olmak açısından siz biraz şehit ana babası olun birazda size ait olsun o şeref."

Ülkenin gittikçe tırmanan bir savaş sarmalına girdiğini ileri süren Yıldız, çatışmaların beraberinde ayrılığı getirdiğini, ölen her insan ayrılığa hizmet ettiğini ifade etti.

Hükümetin sekiz yıllık çatışmasızlık ortamını heba ettiğini savunan Yıldız, bu gün gelinen nokta konusunda hükümeti beş ay önce uyardıklarını, ortaya somut projeler koymadan yapıyoruz, ediyoruz edebiyatının süreci ciddi bir çatışmaya getireceğini ifade ettiklerini, ancak uyarılarının duymazdan gelindiğini söyledi.

Otuz yıldır denenen ve sonuç alınmayan yöntemlerden vazgeçilmesi gerektiğini belirten Yıldız, şunları dile getirdi: "Yüz bin insan daha öldürseniz, yüz bin insan daha cezaevine koysanız, bir değil BDP'nin tüm milletvekillerini belediye başkanlarını cezaevine atsanız bu sorunu şiddet yöntemiyle, baskıyla çözemezsiniz. Er veya geç masaya oturmak zorundasınız. Ancak biz diyoruz ki daha çok Kürt ve Türk kanı akmasın."

Devleti yönetenlerin barışın nasıl gerçekleşeceğini de bildiklerini ileri süren Yıldız, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Dünya deneyimleri ortadadır. Otuz yıldır denenen ve sonuç alınmayan yöntemlerden vazgeçilmelidir. Bu yöntem Türk ve Kürtlere daha fazla eziyet ve acı çektirmekten başka bir işe yaramayacak. Bu yolda ısrar etmek beraberinde ayrılığı getirir. Kürtleri öldürmekle cezaevine atmakla barış ve kardeşliği tesis edemezsiniz. Ancak onlara şunu dersiniz 'bizden ayrılmadan size kurtuluş yok' mesajını verirsiniz."
 
cihan



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,737 µs