En Sıcak Konular

Bakan Faruk Çelik: Terör iç politika malzemesi yapılmamalı

19 Haziran 2010 18:11 tsi
Devlet Bakanı Faruk Çelik, terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen saldırılarda 10 Mehmetçik'in şehit olmasının yürekleri dağladığını söyledi.

Terörün iç politik tartışmalara malzeme yapılmaması gerektiğini belirten Çelik, 30 yıldan beri terörle mücadele eden TSK'nın deneyimlerine göre yapılması gerekenlerin konuşulması gerektiğini söyledi.

Bursa'da bir köftecinin açılışına katılan Bakan Faruk Çelik, artan terör saldırılarıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Hakkari ve Şemdinli'den gelen 10 şehit haberinin ardından konuşmanın bir anlam ifade etmediğini kaydeden Çelik, bu acıları dindirecek tedbirlerin tartışılması gerektiğine işaret etti.

Bakan Çelik yapılması gerekenleri şu dört başlık altında sıraladı: "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelede 30 yılı aşkın deneyimi var. Bu deneyimlere göre yapılması gerekenler konuşulmalı. Siyasiler, hükümet veya sivil toplum örgütleri açısından noksanlıklardan bahsediliyor. Bu eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Terör olaylarının Türkiye'de özellikle iç politikadaki bazı önemli gelişmelerin yaşandığı bir süreçte gündeme geliyor olması dikkate değer. Önümüzde bir referandum süreci var. Türkiye'nin normalleşmesi adına atılmak istenen adımlar var. Terörün bu dönemde artması dikkatlice incelenmeli. Gelen bu acı haberlerle milletimizin yüreği dağlanıyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Bir gazetecinin 'Açılımdan sonra şehitlerini gelmesini neye bağlıyorsunuz?' şeklindeki sorusuna karşılık Bakan Çelik, "Efendim bir açılım nakaratı tutturulmuş gidiyor. Türkiye'de terörün bitmemesi için bir talep var mı? Herkes diyor ki terör bitsin. Bu gün bu konuları politik bir tartışma konusu yapmak son derece yanlıştır. Bu işin politikası olmaz, bu işin tek politikası vardır o da terörün bitmesidir." cevabını verdi.

Terörün bitirilmesi için çözüm üretilmesi gerektiğine işaret eden Bakan Çelik, şunları kaydetti: "Bu konuda çözüm üretmeyip, reçete sunmayanların üzücü olayların neticesini bir tartışma konusu yapmasını doğru bulmuyorum. Bu aramızda tartışılacak konu değil, kimin elinde ne bilgi belge, ne çözüm önerisi varsa onu konuşmamız gerekiyor. Bunu siyasi mesele haline getirmek en büyük yanlışlık budur. Onun için açılım çerçevesinde biz terörü sonlandıralım. Terörü sonlandırmanın yolu illegal tüm oyunları bitirmenin yolu demokrasi çıtasını yükseltmekten geçiyor. Demokrasi çıtasını yükselttiğiniz an bunların izole olması söz konusu olabilir. Bunların alanı daralır, bunlar yoklukla, yok olmakla karşı karşıya kalırlar."
 
cihan



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,365 µs