En Sıcak Konular

Demokrat Parti'de 'Menderes'siz kongre

19 Haziran 2010 15:06 tsi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Anavatan Partisi'yle bütünleşme girişiminin geçersiz sayılmasıyla kongre kararı alan Demokrat Parti (DP) 7. Olağanüstü Büyük Kongresi gerçekleştiriliyor.

Kongre salonunda DP Kurucusu Adnan Menderes'in posterinin yer almaması dikkat çekti.

Çankaya Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede başkanlık seçiminin yapılmayacağı açıklandı. Kongrede, Tüzük Komisyon Seçimi, Genel İdare Kurulu (GİK) ve Yüksek Haysiyet Divanı üye seçimleri yapılacak.

Daha önce bütünleşme kongresinde 100'e çıkarılan GİK üye sayısının 50'ye, Yüksek Haysiyet Divan üye sayısının ise 21'e düşürülmesi bekleniyor. Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'un blok listesine karşı halen GİK üyesi olan Çağrı Erhan'ın listesi yarışıyor.

Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk, kongre salonuna 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu, eski milletvekili Ahmet Özal ve Genel Başkan Vekili Salih Uzun ile birlikte geldi. Salona girişi sırasında tribünleri el ele selamlayan Cindoruk ve Özal'a partililer yoğun ilgi gösterdi.

Kongrenin açılışında gündemle ilgili sunuşunu yapmak üzere alkışlarla kürsüye gelen Genel Başkan Cindoruk, hükümete yüklendi. Durduk yere referandumla Anayasa değişikliği yapılamayacağını savunan Cindoruk, son günlerde artan terör olaylarına dikkat çekti. Cindoruk, şöyle konuştu:

"Bugün 9 askerimiz şehit oldu, 17 askerimiz yaralandı. Ağır yararlılar var. Son günlerde sınırlarımızın her kesiminde şehit haberleri, eylemler geliyor. Karadeniz'den Akdeniz'e kadar, Tokat'ımıza kadar, Giresun'umuza kadar İskenderun'umuza kadar ilerletilmaş bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Bu saldırı yapılırken, yaşanırken gerek hükümetin gerekse ordumuzun sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Biz sorumlu bir muhalefet partisiyiz. Bu devleti yıllarca idare etmiş siyasi düşüncenin, siyasi kadroların organların partisiyiz. Biz partimizin devletimize, milletimize, askerimize, polisimize saygısı kadar devletin inançlarına ve bütünlüğüne saygısı da açıktır."

Cindoruk, yargıya her koşulda saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Yargının kararları yüzünden yargı hakarete uğratılmaz. Yargısız ülke olmaz. Yargıya saygı duymazsanız yargı size saygı duymaz. Her gün bir paşa, teğmen tutuklanıyor. Türkiye, sanki Adliye Sarayı'na döndü. Silivri dolup taşıyor. Hakimler bir yandan boşaltıyor. Hükümet bir yandan tutukluyor." diye konuştu.

"SÜLEYMAN DEMİREL 60 YILIN HESABINI SORACAK"

Konuşmasında, Süleyman Demirel'in Kasım'da gerçekleştirilecek kongreye katılacağını söyleyen Cindoruk, şunları ifade etti: "Dün Sayın Demirel'le konuştum. Demirel, Kasım veya Aralık'ta yapacağımız kongreye gelecek ve bir konuşma yapacak. Dedi ki 60 yılın hesabını vereceğim. 60 yılın hesabını soracağım. Çünkü biliyorsunuz bu iktidara göre Türkiye 2002'de başladı. Ondan evvel ne yatırım vardı ne idare vardı, ne yönetim vardı hatta belki de demokrasi de yoktu diyorlar, ama sayın Demirel'i üzen şu, bu savunmayı Cumhuriyetin savunmasını yapacak hayatta kalan deneyimli o günlerin yöneticisi tek o kaldı. Gelecek ve diyecek ki, buyrun 60 yılın hesabı bu. neler yaptığını gösterecek. Sonra da dönecek hesap soracak."

Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'un konuşması ardından tüzük komisyon seçimleri ile birlikte GİK ve Yüksek Haysiyet Divanı seçimlerine geçildi. Seçimlerde bin 204 delegenin 13 sandıkta oy kullanacağı öğrenildi.

Öte yandan, 'Demokrat Parti milli birliğin çimentosu', 'Asıl açılımı işsizler bekliyor', 'Canımıza tak etti', 'Yandaşlar değil millet egemen olacak' gibi pankartların yer aldığı kongre salonunda DP Kurucusu Adnan Menderes'in posterinin yer almaması dikkat çekti.

(CİHAN)



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,458 µs