En Sıcak Konular

Hakkari'de askeri birliğe baskın

19 Haziran 2010 09:53 tsi
Hakkari'de askeri birliğe baskın Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Gediktepe mevkiinde karakola saldırı düzenleyen teröristler 11 askeri şehit etti. 14 asker yaralandı...

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Gediktepe mevkiinde karakola saldırı düzenleyen teröristler 8 askeri şehit etti. 14 asker yaralandı. Ardından yapılan operasyonlarda ise mayın patlaması sonucu 2 mehmetçik daha şehit oldu. Akşam saatlerinde ise yaralı askerlerden birisi daha hayatını kaybedince şehit sayısı 11'e yükseldi...

Genelkurmay Başkanlığının bilgi notuna göre, sınır bölüğüne, bir grup terörist tarafından saat 02.00'da saldırıda bulunuldu.

Çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu, 14 asker yaralandı. Yaralı askerler hastanelere tahliye edildi.

Bölgeye takviye ekipler gönderilirken, gece boyunca silahlı helikopter ve topçu ateş desteği sağlandı. Ayrıca Irak'ın kuzey bölgesinde tespit edilen hedefler, Hava Kuvvetleri tarafından ateş altına alındı.

İlk tespitlere göre, çatışmada 12 terörist etkisiz hale getirildi.

Şehit sayısı 11'e yükseldi  
  
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Gediktepe mevkiinde karakola saldırı düzenleyen teröristler 8 askeri şehit etti. 14 asker yaralandı. Ardından yapılan operasyonlarda ise mayın patlaması sonucu 2 mehmetçik daha şehit oldu. Akşam saatlerinde ise yaralı askerlerden birisi daha hayatını kaybedince şehit sayısı 11'e yükseldi.

OPERASYONDA 2 ŞEHİT DAHA

Saldırının ardından güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK üyelerine yönelik sürdürdüğü operasyonda, araziye döşenen patlayıcının infılak etmesi sonucu ilk bilgilere göre 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

4 ASKERİN DURUMU AĞIR

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesine bağlı Gediktepe mevkiinde askeri birliğe düzenlenen saldırıda yaralanan askerlerden 4'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi. Yaralı askerlerin tedavisine Hakkâri Askeri Hastanesi'nde devam ediliyor.

Sınır bölgesinde görev yapan askeri birliğe, gece 02.00 sularında kalabalık bir terörist grup tarafından saldırı düzenlendi. Saldırı sırasında, RPG 7 roketatarlar ve uzun namlulu silahların kullanıldığı, askerlerin de açılan ilk ateş sırasında şehit düştüğü öğrenildi.

JETLER KUZEY IRAK'I BOMBALIYOR

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildiği, çatışma bölgesine silahlı helikopter ve topçu ateş desteği sağlandığı kaydedildi. Ayrıca, Irak'ın kuzeyinde tespit edilen hedefler savaş uçakları tarafından vuruluyor.

HAİN SALDIRIYI PKK ÜSTLENDİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki karakol saldırısını terör örgütü PKK üstlendi.

Terör örgütüne yakın internet sitelerine göre; örgütün sözcüsü Ahmed Deniz'in eylemi yaptıklarını bildirdiği belirtiliyor. Sitede Deniz'in şunları söylediği belirtiliyor: "Askeri operasyon bu sabah Hakkari'ye bağlı Şemzinan'da (Şemdinli) gerçekleşti ve Türk savaş uçakları Hakurk bölgesini bombalamaya başladı. Şu an için kayıplar konusunda herhangi bir bilgi elimizde yok, çünkü PKK ile Türk ordusu arasında çatışmalar devam ediyor."

 

GENELKURMAY'DAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:

1. Hakkâri / Şemdinli bölgesinde, Türkiye / Irak hudut hattında görevli bir sınır bölüğüne; bir grup terörist tarafından 19 Haziran 2010 günü saat 02:00'de saldırıda bulunulmuştur.

2. Çatışmada sekiz asker şehit olmuş, ondört asker de yaralanmıştır. Yaralılar hastanelere tahliye edilmiştir.

3. Bölge takviye edilmiş ve gece süresince çatışma bölgesine, silahlı helikopter ve topçu ateş desteği sağlanmıştır. Ayrıca, Irak'ın kuzeyi bölgesinde tespit edilen hedefler de Hava Kuvvetleri tarafından ateş altına alınmıştır.

4. İlk tespitlere göre; çatışmada oniki terörist etkisiz hale getirilmiştir.



Bu haber 2,168 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,514 µs