En Sıcak Konular

Çetin Doğan tahliye için ne dedi?

18 Haziran 2010 22:10 tsi
Çetin Doğan tahliye için ne dedi?

'Balyoz' soruşturması kapsamında tutukluyken tahliye edilen eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan tahliyesi için ne dedi?

Doğan: Cihaner'in tahliyesine kendi tahliyem kadar sevindim  
 
Balyoz soruşturması kapsamında yargılanan emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri ve Korgeneral Yurdaer Olcan ile birlikte 14 kişi tahliye edildi.

Tutuklu bulunduğu Silivri Kapalı Cezaevi'nden çıkarken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan emekli Orgeneral Doğan, Balyoz darbe planı iddialarının düzmece olduğunu ve adaletin yerini bulduğunu söyledi. Doğan, bugün Ergenekon soruşturması kapsamında tahliye edilen eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner için de kendi tahliyesi kadar sevindiğini belirtti.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Yılmaz Alp, yapılan itirazlar üzerine Balyoz darbe planı soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Tümamiral Ali Semih Çetin, Korgeneral Yurdaer Olcan, Tümgeneraller İhsan Balabanlı, Bekir Memiş ve Abdullah Dalay, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa, emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, Yarbay Ali Rıza Sözen, Albaylar Hanifi Yıldırım, Yüksel Gürcan, Mustafa Önsel ve Bülent Tunçay'ın tahliyesine karar verdi.

İkinci kez Silivri Kapalı Cezaevi'nden tahliye edilen eski Birinci Ordu Komutanı emekli orgeneral Çetin Doğan cezaevinden ayrıldığı sırada kendisini bekleyen basın ordusunun sorularını cevapladı. Balyoz Darbe planı iddialarının tertip olduğunu savunan Doğan, "Balyoz davası daha önceden de dediğim gibi, birilerinin kafasına düşecek demiştim. Yani bunun sonu yok. Ama gerçekler yavaş yavaş anlaşılıyor. Beni yalnız bırakmadığı için kamuoyuna teşekkür ediyorum." dedi. Adaletin yerini bulacağına inandığını ifade eden Doğan, "Ancak adalet biraz da bizi delip geçiyor. Sağlığımız kötüleşiyor. Kalbimize stend takıyorlar. Bu ülke için bizler feda olalım. Yeter ki her şey yoluna girsin. Türkiye'nin aydınlık geleceğine inanıyorum. Yarın Maçka parkında Ergenekon'dan tutuklu bulunan arkadaşlarım için organize edilen toplantıya ben de katılacağım. Orada sizlerle daha fazla konuşacağım." diye konuştu.


"BU DAVANIN SONU, BU DAVAYI TERTİPLEYENLER İÇERİ GİRDİĞİ ZAMAN BİTECEK"

Balyoz iddiasını ortaya atan Taraf Gazetesi'yle görüşmeyi talep ettiklerini  anlatan Doğan, "Bu davanın sonu, bu davayı tertipleyenler içeri girdiği zaman bitecek. Bizim buradan çıkmamız önemli değil." ifadelerini kullandı.

Darbe planı yapıldığı iddia edilen seminerin gizli olmadığını ileri süren Doğan, "Konuşmalar emrimle kayıt altına alındı. Bu konuşmalardan birkaç kopya yapıp çoğaltıyorlar. Ortada ne imza var. Ne de belge… Hiçbir delil olmadan insanları cezaevine atıyorlar. Kaçma tehlikesi olmayan insanları içeri atıyorsunuz. Ben hapisten çıktığım gün televizyonların başına geçtim. Suçlu olsaydım, kaçar giderdim. Benim Avrupa'da gidemeyeceğim ülke yok. Bütün ülkelere vizem var. Amerika'da kızım var. Ancak ben gitmedim. Çünkü suçsuzum." dedi.

Kendi suçsuzluğunu ispat etmek istediğini belirten Doğan, "Bize gerekli belgeleri verdikleri takdirde ipin ucunu bulmak da bizim boynumuzun borcu olsun. Adalet yerini buluncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Davanın sonunda halkımız da gerçekleri anlayacaktır. Bizim derdimiz adaletin hakim olması." şeklinde konuştu.

Cezaevinde bulunduğunuz sürede eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile bir polemik yaşamıştınız. Kırgın mısınız? sorusuna Doğan şu şekilde cevap verdi: "Ben kimseye kırgın olamam. Ben, bana karşı olanlara da kırgın olamam. Ben ulusuma ihanet edenlere kırgınım. Ben tertip içinde olanlara, gerçekleri bilip de söylemeyenlere kırgınım" şeklinde yanıt verdi.

Özkök gerçekleri biliyor muydu? sorusuna ise Doğan, "Özkök zamanın Genelkurmay Başkanıydı. Zamanın kara kuvvetleri komutanı ve Özkök son dakikada bu seminere katılmaktan vazgeçti. Bu seminere kendileri de katılacaktı. Hilmi Özkök ve dönemin kara kuvvetleri komutanı Ankara'da çıkan meşhur tezkere ve Amerikalılar ile yapılan müzakereler nedeniyle kendileri seminere katılamayıp, son anda gözlemcilerini gönderdi. Gözlemcileri de onlara raporlar yazdı. Bunu en başından anlattım. Şimdi çıkıp da her şeyi ben biliyorum deyip kenara çekilip, kendileri bir şey söylemiyorsa bu utanılacak bir şeydir." diye konuştu.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tahliyesi ile kendi tahliyesi arasında bağlantı bulunmadığını anlatan Doğan, "Öyle bir zamanlama söz konusu değil. Ama Cihaner'in tahliyesine kendimin tahliyesi kadar sevindim. Cihaner gerçekten yürekli bir savcı." diye konuştu.


BENİM BULUNDUĞUM YERDE DARBE KONUŞULMAZ

Kendisinin de darbelere karşı olduğunu ifade eden Doğan, "Benim bulunduğum yerde darbe konuşulmaz. Ben darbelere karşıyım. Ben darbelerin en çok Türk milletine Türk ordusuna zarar verdiğini gördüm. Ben devrimden yanayım. Ben Atatürk devriminden yanayım. Ben Atatürkçüyüm. Biz darbeci değiliz. Türk ordusu da darbeci değildir. Bundan 30 sene önce yapılmış darbeyle, bugün darbe korkusuyla insanları korkutmak değil." diye konuştu.
 
cihan




Bu haber 897 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,771 µs