En Sıcak Konular

Kırgızistan halkı, ülkenin güneyine yardım gönderiyor

18 Haziran 2010 21:43 tsi
Kırgızistan'ın güney bölgesi Oş ve Calalabad'ta çıkan etnik çatışma nedeni ile gıda sıkıntısı çeken halka yapılan yardımlar devam ediyor.

Kırgızistan'da, kamu personelleri ve hayırsever kişilerce toplanan temel ihtiyaç ve gıda ürünleri, polis gözetiminde çatışmaların yaşandığı bölgeye ulaştırılacak. Onlarca TIR'a yüklenen yardım malzemesi, bugün güney bölgesine hareket etti.

Yardım konvoyunun hareketinden önce TIR şoförleri ile bir araya gelen Kırgızistan Ulaştırma ve İletişim Bakan Yardımcısı Erkin İsakov, Bişkek - Oş yolunun güvenli olduğunu, ancak tedbirli olmaları gerektiğini söyledi. İsakov, kamyonların yol boyunca konvoy halinde hareket etmeleri gerektiğini duyurarak, gerek duyulduğunda araç ve şoförlerin polise durumu bildirmelerini söyledi.

Onlarca kamyona 600 km yol boyunca refakat edeceklerini bildiren trafik polisi Şefi Nurlan İsmailov, güvenliği sağlamak için ağır yük araçlarını Oş'a kadar götüreceklerini bildirdi.

'Elim Barsingbi' Vakıf Müdürü Mayrambek Cumaliyev, yaşanan olaylardan dolayı kaygı duyduklarını belirterek, Oş ile Calalabad bölgesi için hayırseverler tarafından toplanan ve acil ihtiyaç duyulan gıda malzemelerini yerine ulaştıracaklarını söyledi.

Kırgızistan Ulaştırma ve İletişim Bakan Yardımcısı İsakov, Cihan'a yaptığı açıklamasında, Oş ve Calalabad'a hem karadan hem havadan yardım malzemelerinin yollandığını ve bunun gün geçtikçe arttığını duyurdu. Hava yoluyla gönderilen yardımların yanı sıra, kara yoluyla da çok miktarda malzeme gönderildiğini kaydeden İsakov, bazı bölgelerin hala tehlike oluşturduğunu söyledi.

Güvenlik güçleri ve trafik polisleri aracılığıyla kamyon sürücülerine dikkatli olmaları gerektiğini açıklayan İsakov, olası saldırılarda güvenlik güçlerinin karşılık vermesi gerektiğini belirtti. İsakov'un, hükümet tarafından alınan karara dayanarak verdiği bilgilere göre, polislere karşılık veren kişilere uyarı değil, doğrudan ateş açılabileceklerini belirtti.

cihan



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    19,322 µs