En Sıcak Konular

Memura promosyon müjdesi

18 Haziran 2010 17:26 tsi
Maaş ödemeleri için bankalarla yapılan anlaşmalardan sağlanan ve halen yüzde 70 oranında ödenen promosyonların tamamı memurlara verilecek.

Kurumların, personel maaşlarını ödedikleri bankalardan sağladıkları promosyonların tümünün çalışanlara verilmesi yönündeki girişimlerde sona gelindi.

Konu son olarak Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyetin, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile yaptığı görüşmede gündeme geldi. Memur-Sen heyeti, görüşmede, Devlet Memurları Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliklere yönelik görüşlerini iletip, memurların çözüm bekleyen sorunları Yazıcı'ya iletti.

Gündoğdu, banka promosyonlarının ödenmesi konusunda yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile promosyondan sağlanan kaynağın yüzde 70'inin çalışanlara dağıtılmasının, yüzde 30'luk kısmının ise kurum ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmasının kararlaştırıldığını anımsattı.

Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen'in Milli Eğitim Bakanlığında en fazla üyeye sahip olmasının ardından yaptıkları görüşmelerde, banka promosyonlarının tamamının personele ödenmesi konusunda talepte bulunduklarını ifade eden Gündoğdu, Kurum İdari Kurulu'nda yaptıkları müzakereler sonunda bu taleplerinin kabul edildiğini söyledi.

Bu uygulamanın tüm kurumları kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması için Devlet Personel Başkanlığına yazılı başvuruda bulunduklarını dile getiren Gündoğdu, Bakan Yazıcı ile yaptıkları görüşmede bu taleplerini hatırlatıp, başvurularının akıbetini sorduklarını belirtti. Gündoğdu, şunları kaydetti:

“Bakan Yazıcı, bu konuda çalışmaları olduğunu, promosyonların tamamının ödenmesiyle ilgili yazının Başbakanlığa sunulduğunu bildirdi. Yanımızda son durumu öğrenmek için Başbakanlık Müsteşarlığını aradı. Yazının Başbakanlıkta imzada olduğunu öğrendik. Sayın Başbakan'ın imzasıyla birlikte promosyonlar yüzde 100 çalışanlara ödenecek. Sayın Başbakan'ın imzasıyla promosyon uygulaması istismar konusu olmaktan çıkacak. Çünkü maalesef yöneticilerin tutumuna bağlı olarak sağlanan imkanlar farklı amaçlar için kullanılabiliyordu. Promosyonların tümüyle personele ödenmesi, bu konuya standart getirecek ve yaşanan kimi tartışmalar da bütünüyle ortadan kalkacak.”



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,131 µs