En Sıcak Konular

DP Genel Başkan Yardımcısı ve tüm Diyarbakır örgütü istifa etti

18 Haziran 2010 16:55 tsi
DEMOKRAT Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salim Ensarioğlu, Diyarbakır il ve ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve büyük kongre üyesi Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu ile birlikte partilerinden istifa ettiklerini açıkla

Devlet eski Bakanı Mehmet Salim Ensarioğlu, Ergenekon’un ölüm listesinde kendisinin de bulunduğunu öne sürerek, 1998 yılında da geçirdiği trafik kazasının da Ergenekon’un işi olduğunu iddia etti.

Diyarbakır’da 1950’li yıllarda Demokrat Parti saflarında siyasete başlayan, AP ve DYP ve daha sonrasında tekrar DP’de siyaset yapan GAP’tan sorumlu eski Devlet bakanlarından Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salim Ensarioğlu, ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında partiden toplu halde istifa ettiklerini açıkladı.

AP ve DYP’nin kurucuları arasında yer aldığını belirten Mehmet Salim Ensarioğlu şunları söyledi:

“Bu süreçte ailemizin ve dostlarımızın siyasi duruşunda ve çizgisinde, yapılan ihtilallere, sürgünlere, baskılara ve muhalefette geçirdiğimiz yıllara rağmen hiç bir değişiklik olmadan bu partide siyasi mücadelemize devam ettik. Yaşanan son siyasi gelişmeler sonucunda merkez sağda birlik arzusuyla Anavatan Partisiyle birleşme sürecini gerçekleştirdik. Daha sonra olağanüstü kongre ile partimizin misyonuna ve vizyonuna uygun kadrolara bırakılacağı tasarlanmıştı. Ancak gelinen bu süreçte bunun gerçekleşmeyeceği ortaya çıkmıştır.”

‘PARTİNİN EKSENİ KAYDI, HALKTAN KOPTU’

Son zamanlarda partinin halktan kopuk izlediği politakalar sonucu merkez sağ ekseninden kaymış olan siyasetinin 19 Haziran’da yapılacak olan olağanüstü kongrede değişmeyeceğini gördüklerini kaydeden Ensarioğlu, şöyle devam etti:

“Bunun en büyük göstergesi tam olarak bizim de istediğimiz değişiklikleri içermeyen, ancak 12 Eylül’de Adalet Partisi’ne karşı yapılmış ihtilali olan Anayasa’nın kısmı değişiklik paketinin desteklenmesi gerekirken, karşı çıkılması referandumda pakete hayır cephesi ile birlikte hareket edileceğinin açıklanması ile bizim bu partide siyaset yapmamızın, verdiğimiz demokrasi mücadelesi ve kendimizi inkar etmemiz anlamını taşıyacağından, genel başkan yardımcısı ve genel idare kurulu üyeliği görevlerimden ve 60 yıla yakın bir süredir siyaset yaptığımız Demokrat Parti’den Diyarbakır il teşkilatımız ile birlikte isitfa ediyoruz. Bundan sonra da demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz ve halktan kopuk değil, halkla birlikte siyaset yapacağız.”

İstifa kararını açıkladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ensarioğlu şöyle dedi:

“Partide eksen kayması olmuş, biz bunu artık taşıyamıyoruz. Geçenlerde geldim Diyarbakır’da dostlarımı dinledim ve burada noktalamam gerektiğine inandım. Bu saatten sonra ekseni kayan ve halktan kopmuş olan DP’den istifa ediyorum. Biz bu kararı verdik Allah bizi utandırmasın. Doğu ve Güneydoğu’dan kopmuş, Kürt seçmeninden kopmuş, halktan kopmuş bir durumda bu parti ve biz bundan sonra burada yapamayacağımızı anladık.”

‘MENDERES'İ ASAN DA ERGENEKONDUR’

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un Ergenekon’u savunan açıklamalarını da değerlendiren eski bakan Ensarioğlu, şunları söyledi:

“Ben Ergenekon konusunda DP’den ve sayın Cindoruk’tan çok daha farklı bakıyorum. Menderes’i asan da Ergenekon’dur. Musa Anter’i öldürten de Ergenekon’dur. Özal’ın ölümü de hala şüphelidir ve bence Ergenekon’dur. Ergenekon devletin içinde kendini devletten daha güçlü gören ve devletin babasının çiftliği gibi kullanan, hiç acımasız Allah’tan korkmadan, kuldan utanmayan bir gruptur ve bu Cumhuriyet’ten beri vardır. Bende bunun sıkıntılarını yaşadım. 12 yıldır Ergenekon olayından dolayı bana devlet koruma vermiştir. Bunu ilk kez açıklıyorum. Ben Antalya’da trafik kazası geçirdim. Sadece ailem biliyor. O zaman rahmetli Ecevit geldi ve bana kazayla ilgili olarak suikastten şüphelendiğini söyledi. 3 ay araştırma yaptıktan sonra o zamanın Antalya Valisi şu anda sayıştay üyesi beni aradı ve ‘Sayın bakanım bu bir kazaydı’ dedi. Ama Sayın Ecevit, ‘bu olay bir suikast’ demişti bana. Akın Birdal listedeydi ve o vurulduğunda ortaya çıkan 13 kişilik ölüm listesi vardı. Ben o 13 kişilik listenin içindeydim. Ben yaralı olduğu zaman Akın Birdal’a geçmiş olsun ziyaretine gitmek istedim. Kayınbiraderi Diyarbakır eski valisi Doğan Hatipoğlu, bana ‘gelme lütfen gelme senin ismin de geçiyor burada’ dedi. Ergenekon olayına ben böyle bakıyorum. Sayın Cindoruk veya başkasının nasıl baktığına bakmıyorum. Benim ve dostlarımın ailemin bakışıdır bu bakış.”

Mehmet Salim Ensarioğlu, kendisi ile birlikte partilerine üye toplam 12 bin kişinin de istifa ettiğini söyledi



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,010 µs