En Sıcak Konular

Genç İSİAD'dan Dev Hamle

18 Haziran 2010 15:57 tsi
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından organize edilen Dünya Ticaret Köprülerinin 2. si olan Tuskon World Trade Bridge 2010 programı kapsamında birbirinden değerli ve büyük anlaşmalara imzalar atıldı.

Bunlardan bir kaçı da İstanbul Sanayici ve İşadamları Derneği (İSİAD) çatısı altında faaliyetlerine devam eden GENÇ İSİAD’ın genç ve girişimci işadamlarının attığı imzalar ve yaptığı anlaşmalar oldu.

Önceki akşam Fildişi Sahilleri, Gana ve Gine ülkelerinden gelen yaklaşık 50 işadamı heyeti ile güzel bir akşam yemeğinde bir araya gelen GENÇ İSİAD ekibi ve yönetim kurulu üyeleri yaptıkları anlaşmalar ve hangi projelerde anlaşma aşamasına geldiklerini Habertimes.com ekibine anlattı.

GENÇ İSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emin Erişen, önceki yıllarda zaten Fildişi Sahilleri ile çok iyi ikili ilişkiler kurduklarını, anahtar teslim trafo fabrikası inşa ettiklerini anlatırken bu yıl da özellikle İSİAD üyelerinden Bereket Group A.Ş Genel Müdürü Burhan İlkan ile beraber Fildişi Sahillerinde ciddi anlaşmalar yapmak istediklerini ve bu kapsamda yaklaşık 2 milyar dolarlık bir projeyi detaylandırmak ve gerekli zemin sağlandığı takdirde proje anlaşmalarını yapmak üzere bu ülkeye gideceklerini söyledi.

GENÇ İSİAD üyelerinden Yusuf Adalı Gine ülkesinden gelen işadamları heyeti ile şu andan yaklaşık 420 bin dolarlık anlaşma yaparak ilk parti ürünü sattıklarını ilerleyen zamanlarda bu pastayı daha da genişletmek istediklerini belirtirken, Corbus Metal firması İhracat Müdürü Fatih Kekevi ise ilk olarak yaklaşık 400 bin dolar tutarında bir anlaşma yaptıklarını ve süreç içerisinde bu rakamı arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yine GENÇ İSİAD’ın düzenlediği akşam yemekleri kapsamında Gineli işadamları ile görüşen Gaziantep – Örnek Makarna firması sahibi İbrahim Ölçal ise bu iş görüşmeleri kapsamında ilk olarak 26 ton makarna sattıklarını ve ilerleyen zamanlar için sürekli görüşmelere devam edeceklerini belirtti.

Habertimes.com



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,127 µs