En Sıcak Konular

AB ve IMF’den Atina'nın önlemlerine onay

18 Haziran 2010 14:40 tsi
Atina’da temaslarda bulunan IMF ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinden oluşan bir delegasyon, borç yükü altındaki Yunanistan’ın kendisini iflastan koruyan kurtarma paketinin gerektirdiği reformları sorunsuz bir şekilde yerine getirdiği

Kemer sıkma önlemlerindeki ilerlemeyi denetlemek için Atina’ya giden delegasyonda yer alan Avrupa Komisyonu yetkilisi Servaas Deroose, görüşmeler sonrasında yapılan basın toplantısında “Program bütün boyutlarıyla rayında ilerliyor” dedi.

Delegasyon Yunanistan’ın bütçe açığının şu anda daha önce tahmin edilenden daha düşük olduğunu ve Atina hükümetinin harcamaları kontrol altında tutma çalışmalarını sıkılaştırdığına dikkat çekti. 

Delegasyondan yapılan ortak açıklamada aynı zamanda “Merkezi hükümet gelirleri beklendiği gibi geliyor ve devlet bütçesinden yapılan harcamalar sıkı bir kontrolden geçiyor” ifadesine yer verildi. 

Pazartesi Atina gelen ve dün şehirden ayrılan delegasyonun bir sonraki ziyareti Temmuz ayının sonunda gerçekleşecek ve Yunanistan’ın üç yıl içinde kullanacağı 110 milyar euroluk kurtarma paketini değerlendirecek.

IMF Yunanistan şefi Poul Thomsen, “Bir sonraki ziyaretimizde, kapsamlı analizlerimiz sonucunda programın tam olarak rayına oturduğunu göreceğiz” dedi.

Atina hükümeti ise, kurtarma fonunu garanti altına almak için, kamu sektöründeki harcamaları azaltacak ve sıkıntıdaki ekonomiyi daha rekabetçi hale getirmek için bir dizi kemer sıkma politikası açıkladı.

Yetkililer, bu önlemlerle şu anda gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 13.6’sına denk gelen bütçe açığını 2014’e kadar yüzde 2.6’ya indirmeyi planlıyor.



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,513 µs