En Sıcak Konular

MHP’nin bilen adamı konuştu

18 Haziran 2010 12:13 tsi
MHP’nin bilen adamı konuştu Seçimlere kısa bir süre kala partiler tek başına iktidar hedefinde, ama Mayıs ayında seçim bekleyen MHP'li Paçacı'nın tahminleri çok farklı...

CHP lideri Kemal Kılıçadroğlu’nun solda estirdiği değişim rüzgarıyla birlikte genel seçim sonrası CHP-MHP koalisyonu kurulacağı yönünde senaryolar konuşulmaya başlandı.

Yarın seçim olsa AKP’nin tek başına iktidar şansı bulamayacağını düşünen MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı yine de bu senaryoya mesafeli yaklaştı. CHP-MHP koalisyonu kadar AKP-CHP koalisyonunun da konuşulduğunu söyleyen Paçacı, “Bunlar sadece senaryo” dedi.

BUGÜN SEÇİM OLSA

Bugüne kadar yapılan seçimleri doğru tahmin etmekle övünen Paçacı’nın bugün seçim olsa alınacak oylarla ilgili öngörüsü de çok konuşulacak nitelikte. Paçacı’ya göre, AKP tek başına iktidar şansını yitirdi. Ancak yüzde 28-32 aralığında oy alır. CHP’nin oyları 25-30 arasında. MHP ise bugün yüzde 20’yi zorluyor.

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı İNTERNETHABER’in sorularını yanıtladı. Paçacı tırmanan terör, şehit cenazelerinin istismarı iddiası, Ergenekon davası, Anayasa değişikliği, CHP’deki rüzgar ve seçim sürecindeki oy tahminleriyle ilgili samimi açıklamalarda bulundu.
Paçacı’nın sorularımıza yanıtları şöyle oldu:

- Terör neden tırmanıyor? Tek nedeni sizce açılım mı? Muhalefetin hatası yok mu?

Muhalefetin hatası yok. Çünkü icrada değiliz. Aksine muhalefetin terörün önlenmesi açısından gayreti var. Bugün hergün bir şehit cenazesi geliyor. Çok duygusal törenler yapılıyor. Bu törenlerde hadise çıkmıyor. Bu muhalefetin çok dikkatli ve hassas tavrından kaynaklanıyor. Aslında Başbakanın MHP’yi şehit cenazelerine karşı suçlayacağına olay çıkmadığı için teşekkür etmesi gerek. Çünkü orada şehidimize son görevimizi yaparken büyük bir sağduyu gösteriliyor.

- Başbakan Erdoğan sizin gibi düşünmüyor. Şehit cenazelerinin istismar edildiğini belirterek MHP’yi işaret ediyor. Slogan atılması yerine dua edilmesini istiyor?

Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganı kendisini rahatsız ediyorsa bir başbakanın kendisini gözden geçirmesi gerek. Biz o sloganı her şehit için söyleriz. Onu söylemek için MHP’li olmaya da gerek yoktur. Dinimize göre şehitler ölmez. Vatanı da böldürmeyiz. Ama bu sloganı söylemesi gerekirken başbakan rahatsız oluyor. O zaman dönüp kendisine ben bu slogandan niye rahatsız oluyorum diye bakmalı.

TERÖRLE MÜZAKERE, TSK İLE MÜCADELE

- Tırmanan terörü konuşuyoruz. Başbakan tırmanan terörden beslendiğiniz suçlamasında bulunuyor...

Böyle konuşmak çok büyük haksızlık. Bunu söylemek siyaset yapmak da değil. MHP’ye oy veren 6 milyon seçmene hakaret bu. Ne yazıkki Sayın Başbakan kendi düşüncesi dışında olan her düşünceyi hain, düşman olarak görüyor. Demokrasiyi içine sindiremeyen birinin hezeyanlarından başka bir şey değil. Terör tırmanıyor. Çünkü teröre, teröriste taviz verildi. Açılım ile teröristlerle ve İmralı canisi ile kapalı kapılar ardından görüşmeler yapıldı. Teröristi karşınıza alıp müzakere edip onun gereklerini yerine getirmezseniz terör azar. Dikkat edin akp son dönemlerde terörist ile müzakere ederken teröristle mücadele eden TSK’nın karşısında onunla da mücadele etti. Teröristle müzakere, TSK ile mücadele terörü bu noktaya taşıdı.

- TSK yıpratılıyor diyor, ancak Ergenekon soruşturmasıyla ilgili süreci uzaktan izliyorsunuz. Neden?

Evet o tartışmaya mesafeliyiz. Çünkü yargıya intikal etmiş bir konuda yorum yapmak hukuki de değil doğru da. Ama maalesef ana muhalefet avukatlığına, iktidar da savcılığına soyundu. Bunlar yargının bağımsızlığına gölge düşüren tavırlar. Biz yargıçlara güveniyoruz. Suçsuz olanlar adalet önünde aklanır. Bizim hassasiyetimiz davanın hızlı yürümemesi ve kaçma şüphesi olmayan değerli çok sayıda bilim adamı veya devlet görevlisinin tutuklu yargılanmasına. Mahmet Haberal. Engin Alan Paşa gibi.

CHP’DEKİ RÜZGAR DİNECEK

-Muhalefette sol rüzgar esiyor. CHP’deki değişimi rakip bir siyasi parti olarak nasıl izliyorsunuz?

CHP’de değişim rüzgarı değil, değişimle gelen bir rüzgar var. Kılıçdaroğlu yerine bir başkası da olsaydı böyle olacaktı. Psikolojik olarak insanımız değişimin getirdiği heyecan ve beklentiyi yaşar. Rüzgar belli bir süre sora dinecektir. Sonra hem seçmen hem de diğer siyasi partiler yeni genel başkanın politikalarına dikkat kesilecek. Teröre bakışı ne olacak. Ekonomi için ne öneriyor… O değerlendirme sonrası vatandaş sandıkta kararını verecek. Şu an bir değerlendirme için çok erken. Seçime daha bir yıl var.

OSMAN CAN KONUŞUR, RAPORTÖR KONUŞAMAZ

- Anayasa Mahkemesine yapılan iptal başvurusu sonrası “sınırları zorlayan” bir karar çıkarsa raportör Osman Can’ın “Yok sayın” önerisi tartışılıyor. Bu öneriyi siz nasıl karşılıyorsunuz.

Tartışmaları hayretle izliyorum. O söz konusu demeçlerle hukuk devleti olma özelliğini kaybediyor Türkiye. “Anayasa Mahkemesi kararı ne olursa olsun siz bildiğinizi okuyun” diyor. O zaman bu devleti yeniden tarif edelim. Bu devlet bir diktatör tarafından yönetilen dikta rejimi olsun. Hiçbir hukuki kural yer almasın. Anayasa ve diğer yasaları da çöpe atalım. Bu demeçlerin anayasa mahkeme raportörü tarafından verilmesi düşündürücü. Düşünce özgürlüğünü bir akademisyen söylerse olur. Saçma bir şey bile düşünebilirsiniz. Ama bulunduğunuz makam size bazı sorumluluklar yükler. Anayasa mahkemesine gelen bir davada raportör raporu önemliyse, bu önemlidir. O zaman o raportörün diğer görüşleri de önemli hale geliyor. Bunu düşünce özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmek mümkün değil.

ERKEN SEÇİM BAŞBAKAN’I ÇELİŞKİYE DÜŞÜRÜR

Bir iptal durumunda erken seçim görüyor musunuz?

Siyasi partiler seçimlerden çıktığı günün ertesinde seçime hazır olmalı. MHP teşkilatı yapısı kadroları ile seçime hazırdır. Başbakan seçimin zamanında yapılacağını yatırımcıların buna göre hesabını yapması gerektiğini söyledi. Bundan vazgeçerse kendisiyle çelişmiş olur. Seçimlerin Mayıs ayında yapılacağını tahmin ediyorum. Mevsim itibariyle 17 Temmuz sıcak dönem. Sanıyorum haziran başı mayıs sonu gibi yapılabilir.

CHP-MHP KOALİSYONU MÜMKÜN MÜ?

-CHP’deki rüzgarla birlikte genel seçimin öncesinde MHP-CHP koalisyonu konuşulmaya başlandı. Mümkün mü?

Her siyasi parti tek başına iktidarı hedefler. Bir önceki seçimde de bu seçimde de tek başına iktidarı hedefledik, bundan sonraki seçimde de hedefimiz bu. Ama hiçbir siyasi parti tek başına iktidar olamazsa çeşitli koalisyon modelleri ortaya çıkabilir.

-Bu senaryoya ne diyorsunuz?

O bir senaryodur. Siz CHP-MHP diyorsunuz ama AKP-CHP koalisyonundan bahseden de var. Bunu Amerikan senaryosu olduğu söyleniyor. Senaryoya göre Irak’taki yeniden yapılanma sürecinde sözde Kürt devleti kurulacak. 2011’de ABD orayı terk edecek. Bu süreçte de Türkiye’de oradaki kukla devlete sahip çıkacak, o yapıyı kabullenecek bir hükümetin getirilecek. O senaryodan da AKP-CHP koalisyonu konuşuluyor. Bugün hiçbiri doğru olan senaryolar değil.

-CHP ile koalisyon yapmam diyor musunuz?

Milletimizden tek başına iktidar isteyeceğiz. Verirse programımızı uygularız. Tek başına iktidar şansı vermezse bunu o zaman düşüneceğiz.
AKP’Yİ RÜYADAN UYANDIRMAK GEREK

- Peki bugün seçim olsa oy tahminleriniz nedir? AKP 41. 8’le yine tek başına iktidarım diyor.

Onları rüyadan uyandırmak gerek. Ben seçim tahminlerini çok az hatayla tuttururum. Yarın seçim olsa AKP iktidarı son bulur. Kim birinci olur bilemem ama tek başına AKP iktidarından söz edilmesi mümkün değildir. AKP hızlı bir şekilde oy kaybı ile karşı karşıya. O kaybı gizlemek için bu yüzde 41 gibi rakamlar çıkıyor. Benim şahsi tahminim şu aralarda AKP 28-32 bandında. Biz şu anda 20’nin üzerindeyiz. CHP 25-30 bandında gibi görünüyor. Bugün seçim olsa 3 siyasi parti birbirine yakın sonuçlar alacak gibi.

AKP'NİN ALTERNATİFİ MHP'DİR

Tabi hedefimiz açık ara tek başına iktidar. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz. Çünkü AKP’nin alternatifi AKP’dir. Sağ seçmenin alternatifi AKP’dir. Dolayısıyla AKP’nin iktidarının bitişi MHP iktidarının gelişi demektir. AKP’li seçmen CHP’ye oy vermez. MHP belki bugün bizim öngördüğümüz ama bazı köşe yazarları uzmanların hesap ettiğinden daha çok oy alacaktır. Biz rüzgarı seçim zamanı estireceğiz.

internet haber



Bu haber 1,127 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,908 µs