İsrail açıklaması | " /> İsrail açıklaması | "/>

En Sıcak Konular

Askerden İsrail açıklaması

18 Haziran 2010 12:09 tsi
Askerden İsrail açıklaması     
Terör örgütünün son dönemde eylemlerini arttırması üzerine sessizliğini bozan Genelkurmay, bir basın toplantısı düzenleyerek son dönemde terörle mücadele süreci konusunda bilgi verdi.

 Tümgeneral Ferit Güler, bir soru üzerine verdiği yanıt ise son dönemde gündemdeki en büyük tartışmalardan birine ilişkin oldu. Reşadiye ve İskenderun’a yönelik terör saldırılarının arkasında “İsrail’in olduğuna” ilişkin yorumları kesin bir dille yalanlayan Tümgeneral Güler, “Bu değerlendirmeler gerçek dışıdır” dedi.

Genelkurmay İç Güvenlik Harekat Dairesi Başkanı Tümgeneral Fahri Kır, son 4 ayda terörle mücadelenin bilançosunu rakamlarla açıkladı. Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler ise soruları yanıtlarken, terörle mücadele konusunda ABD ile istihbarat paylaşımının “sorunsuz” devam ettiğini söyledi.

SALDIRILARIN ARDINDA İSRAİL YOK

Tümgeneral Güler’in yine bir soru üzerine verdiği bir başka yanıt ise son dönemde gündemdeki en büyük tartışmalardan birine ilişkin oldu. Reşadiye ve İskenderun’a yönelik terör saldırılarının arkasında “İsrail’in olduğuna” ilişkin yorumları kesin bir dille yalanlayan Tümgeneral Güler, “Bu değerlendirmeler gerçek dışıdır” dedi. 

TERÖR ÖRGÜTÜ MART'TAN BU YANA 130 KAYIP VERDİ

Tümgeneral Kır’ın verdiği bilgiye göre, terör örgütünün teslim olanlar hariç verdiği kayıp sayısı en az 130. Bunun 100’e yakını 20 Mayıs’ta Türk savaş uçaklarının Irak’a yönelik gerçekleştirdiği sınırötesi hava harekatı sırasında etkisiz hale getirildi. Bu dönemde 60 terörist ise teslim oldu. 

Aynı dönemde güvenlik güçleri ise 43 şehit verdi.

Bu çerçevede, 16 Haziran’da 3 komando bölüğü ve bir özel kuvvetler taburu ile Kuzey Irak’a yönelik yönelik gerçekleştirilen sınırötesi operasyon ise aynı gün sonlandırıldı. Operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirildi. Ancak Tümgeneral Kır, operasyon sonrasında teröristler arasındaki telsiz konuşmalarından etkisiz hale getirilen terörist sayısının daha fazla olduğunu, örgütün yaklaşık 20 kayıp verdiğinin anlaşıldığını kaydetti.

“TERÖR ÖRGÜTÜ DAĞILMAMAK İÇİN EYLEM ARTTIRDI”

Tümgeneral Kır, yapılan değerlendirmelerde 1 Haziran’a kadar mayın saldırısı gibi riski az eylemlerde bulunan terör örgütünde, bu süreç çerçevesinde bir “gevşeme ve dağınıklık ortaya çıktığı”, örgütün de bunu engellemek üzere eylemlerini arttırmaya başladığı değerlendirmesinde bulundu.

Tümgeneral Kır’ın değerlendirmesinde, örgütün 4-5 kişilik küçük gruplar halinde “riski az, kolay hedeflere yönelik” eylemlere yöneldiğini ve eylemlerini 'Güneydoğu Anadolu bölgesi' dışına çıkararak tüm Türkiye’ye yayma eğilimine girdiği kaydedildi.

“TERÖR EYLEMLERİ ARTABİLİR

Kır’ın en önemli değerlendirmelerinden biri ise örgütün “yok olmamak” için eylemlerini arttırdığı, bu çerçevede “muhattap alınmak istediği” idi. Tümgeneral Kır, “Örgütün inisiyatifin kendinde olduğu fikrine gelen kadar eylemlerini arttırmasını bekliyoruz” diye konuştu.

KOMUTANI ÖLDÜREN TERÖRİST YAKALANDI

Tümgeneral Kır, son dönemde gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonları konusunda ayrıntılar da verdi. Bu çerçevede, 30 Nisan’da Tunceli Sarıyayla’daki saldırıya katılan teröristlerden dördünün 26 Mayıs’ta öldürüldüğünü anlattı. Öldürülen teröristin birinin ise Sarıyayla’daki karakola saldırıda karakol komutanını şehit eden silahla yakalandığını vurguladı.

Tümgeneral Kır, yine 11 Haziran’da Şemdinli’de dağlık arazide bir astsubayı şehit eden teröristin de etkisiz hale getirildiğini anlatttı.
 
hurriyet



Bu haber 1,613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,309 µs