En Sıcak Konular

Erdoğan: Yargı güvenilirliğini bitirmiştir

18 Haziran 2010 11:35 tsi
Erdoğan: Yargı  güvenilirliğini bitirmiştir Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon davasına bakan 9 hakimin tazminata mahkum edilmesini sert şekilde eleştirdi.

Başbakan Erdoğan partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. İşte Başbakan’ın açıklamaları:

Şehitlerimin acısını yüreğimde hissediyorum. Dert adamı söyletir. Türkiye’ye yönelik alçakça saldırılara karşı sizlerin aracılığıyla azizi milletime seslenmek istiyorum. Terör örgütü ne kadar kanlı bir oyunun parçası olduğunu gözler önüne sermektedir.

Son saldırılar zamanlama olarak dikkat çekicidir. Terör örgütü bu saldırılarla bir sonuca ulaşamayacağını çok iyi biliyor. 30 yıldır tezgâhlanan oyunlar bugün yine piyasaya sürülmek isteniyor.

Türkiye kalkınmaya başladığında, demokratikleşme dönemlerinde terör örgütü devreye giriyor.

Anayasa değişikliği paketini meclise getirince olayların seyri değişti. Karşımızda o dönemde CHP, MHP, BDP, PKK ve İmralı vardı. Sürekli parti kapatmadan şikayet eden kimseler parti kapatmayı zorlaştıran düzenleme kabul edilmeyince adeta zil takıp oynadı. Ana muhalefet partisinin o zamanki başkanı “AK Partili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra teşekkür de etmedi. Zaten Meclis’e de uğramıyordu. herhalde daha önemli işleri vardı.

YASAMA,  YÜRÜTME, YARGI DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALI

Terör örgütün bir figüran olarak ortaya atan kirli odaklar amaçlarına ulaşamadı, ulaşamayacaklar. Yasama, yürütme ve yargı dayanışma içinde olmazsa bu işin bir kanadı eksik kalır. Bu mücadelede sonuna kadar elimizden geleni yapacağız.

Kimse terör üzerinden siyaset yapmamalı. Bunu yapanlar en az terör örgütü kadar suçludur.

YARGI GÜVENİLİRLİĞİNİ YİTİRDİ

Çetelerle çok yoğun bir mücadele ettik. Burada şunu söylemek istiyorum. Kısa bir süre önce malum 9 tane yargı mensubuna, malum yine bir dava açılması neticesinde üst mahkemenin kalkıp da ceza vermesini bu ülkede hukuk adına çok ciddi bir sıkıntı süreci olarak görüyorum.

Bugüne kadar yapılmamış ve yeni kapıların açıklamasına mesnet teşkil edecek bir durumdur.

Anayasayı çiğneyerek böyle bir kararı verme yetkisini üst mahkeme nereden buluyor. Bundan sonra mahkumundan tutuklusuna kadar böyle bir kapı açılacak mı. Açılacak. Peki ne olacak. Bunun altından neyle kalkacaksınız? Hangi hukuka dayanarak böyle bir adımız atıyorsunuz. Bunun ideolojiden başka bir açıklaması olamaz.

Buna ne kendileri inanıyorlar ne milleti inandırabiliyorlar. Yargı bu kararla birlikte güvenilirliğini yitirmiştir.

TERÖR ÖRGÜTÜ BİR MAŞADIR

Terör örgütünün amacı hiçbir zaman benim Kürt vatandaşlarımın hakkı olmamıştır. Terör örgütü bir maşa olarak kullanılmıştır. Kendisine biçilen rolü uygulamak için kanlı eylemeler yapmaktadır.

Hukuk devletinin gereği neyse onlar yapılmalıdır. Bu ülkede çeteler nasıl millete istikamet veremiyorsa, eli kanlı terör örgütü de millete istikamet veremeyecektir. Terör örgütünü kirli ilişkilerini ortaya çıkarıyoruz.

TERÖRE İNAT DEMOKRASİ DİYECEĞİZ

Biz teröre inat demokrasi diyeceğiz. Hak hukuk diyeceğiz, kardeşlik diyeceğiz, yatırım diyeceğiz. Yatırımların yapılmasını engelleyen yerel yöneticiler var. Tüm bunlara rağmen onlar gerilim üretecek bir bu engelleri aşacağız.

ELİMİZDE DOSYALARI VAR

Kendi belediyelerinin olduğu yerlere bir bakın. Hiç altyapıyla hizmetle ilgilendikleri yok. Sadece ve sadece işi tamamen ideolojilerine hizmet noktasında görüyorlar. Lafa gelince çevreciliği de kullanıyorlar. Ama hepsinin dosyaları elimizde var. Zamanı gelince bunları kullanacağız.

Uzlaşma aradık, mutabakat aradık orada da kapıları kapattılar. “Terör bitmesin” dediler, neden Ak Parti’nin başarı hanesine yazılır.

Yeter ki Türkiye’nin çocukları kazansın, yeter ki analar babalar ağlamasın.

Çıkmışlar “Açılımdan sonra terör arttı” diye açılımı karalamaya çalışıyorlar. Biz bunu anlatmaya devam edeceğiz. Ve göreceksiniz ki, şu an muhalif olanlar yine muhalif kalacaklar.

Temmuz başına kadar bu takvim bitti bitti, aksi takdirde biz tatil matil dinlemiyoruz. Biz çalışacağız. Beyefendiler de kuzu kuzu gelecekler.
 
TERÖR AZALDI

Diyorlar ki açılım oldu terör arttı. Peki geçmişte neydi,. Yılda 5000 şehidimizin olduğu dönemler yaşandı.

Bugün geçmişte kıyaslanmayacak ölçüde terör azalmıştır. Terörün sebebi açılım süreci değildir. Sebebi terör örgütünün açılımdan duyduğu rahatsızlıktır.

Terör örgütü Allah’ın izniyle amacına ulaşamayacak. Terör çirkin yüzünü gösteriyor diye yapacaklarımızdan geri kalmayacağız.

Terörün finansörlerine, silah baronlarına, savaş tüccarlarına asla boyun eğmeyeceğiz. Ne geri çekileceğiz ne de vazgeçeceğiz.

OĞLU DAĞA ÇIKAN ANNEYE SESLENİYORUM

Oğlu dağa çıktığı için yüreği yanan annelere şunu hatırlatmak istiyorum: kandırılıp dağa çıkarılan çocukları terör baronları, nifak odakları adına kullanıyor. O çocuklar öldürmenin yanında ilmek için de oralara gönderiliyor.

Kazanılmayacağı belli olan terör eylemlerinde bu ço0cuklar piyon olarak kullanılıyor.

Bütün Kürt kökenli annelere sesleniyorum: Çocukları bu kanlı oyunların elinden çekin kurtarın. Liften hem karşı durun hem sesinizi yükseltin. Yüreğinizi ortaya koyun. Yeter atık deyin. Masaya yumruğunuzu vurun ve çocuğunuza sahip çıkın.

Ülkenin diğer bölgelerindeki vatandaşlarımıza da sesleniyorum: terör aramıza nifak sokmak istiyor. Teröre inat biz kardeşliğimiz yüceltelim. Teröre inat gelin milletçe bir kez da kucaklaşalım.

“SERT DEĞİL, ORTADA GİDİYORUZ”

Her türlü kara propagandaya direneceğiz. Benim ülkemin rotasını dış güçler, gazete manşetleri ya da tv haberleri belirlemeyecek. Rotayı artık millet belirliyor.

Yanınıza gelip “Çok sert gidiyorsunuz” diyenler olabilir. Biz tam orta yolda gidiyoruz. Ne gerekiyorsa öyle gidiyoruz. Biz uysal koyun değiliz. Biz hep mazlumun yanında zalimin karşısında olacağız.

Eğer biz 3 kıta yedi iklime adalet dağıtan bir milletin torunlarıysak bunu yapmalıyız.

“ONLAR CESUR, BAŞBAKAN SÜNEPE ÖYLE Mİ?”

İlişkilerin düzelmesi için İsrail’deki hükümet ve Ak Parti’nin gitmesi lazım diyen köşe yazarları oldu ve bunu utanmadan televizyonda söyleyenler oldu.

O kişiler bunu söyleyecek kadar cesur, Başbakan bunu izleyecek kadar sünepe öyle mi?

“DALGA GEÇENLER MAHCUP”

Biz teğet geçiyor dediğimizde bize saldıranlar şu anda mahcup durumdalar. Biz IMF ile bu süreci atlattığımız gibi borçları da ödüyoruz. Ekonomi rakamla konuşulur. Ciddi olun biraz.

“EKSEN KAYMIYOR, GENİŞLİYOR”

Eksen kayması diye bir durum söz konusu değildir. Aksine eksen genişliyor. Türkiye artık yere daha sağlam basıyor. Barış çağrılarını daha kuvvetli dile getiriyor.

İsrail’in korsanlığının ardından Türkiye’nin susması bekleniyordu. Ancak biz bu hukuksuzluk karşısında susmadık. Türkiye!’nin bu işin peşini bırakması için bazı lobiler devreye girdi. Kimseye şirin görünme gayreti içinde değiliz.

Aleyhimize bir kampanya başlatıldı. Uluslararası basın öncü rol oynadı. Maalesef içerde bazı basın mensupları da bu kampanyayı destekledi. Bu sorunu bir Türkiye-ABD sorunu gibi göstermeye çalışanlar büyük yanılgı, içindedirler ve mahcup olacaklardır.

“OBAMA İRAN’A GÜVENMEDİĞİNİ SÖYLEDİ”

Biz Tahran anlaşmasını ABD Başkanının bize yazdığı mektuplar çerçevesinde yürüttük. Atılan bu adımın takdir edilecek adım olduğunu ancak İran’a güvenmediğini söyledi. Bunu söylemek zorundayım.

KIRGIZİSTAN’DAKİ OLAYLAR

Oradaki olay maalesef kardeş kavgası. Oradaki olaya resmen girmemiz bir sıkıntı yaratır. Kırgızistan etnik ayrımcılık olmamalı. Kırgız’la Özbek’i birbirimden ayırmayın dedim.

Yardımlarımız devam edecek. Özbek kardeşlerimizin kendi evlerinde yaşamalarının yollarını açmalıyız.

Bizi eleştirenler kaç kere Kırgızistan’a, Özbekistan’a gitti. Önce buna cevap vermeliler.

TEŞKİLATA UYARI

Sizi yordum galiba. Bazı arkadaşlarımda yol yorgunluğu var sanırım. Buradan İl Başkanlarıma sesleniyorum. KÖYDES’te GAP’ta ne yaptık? İşçiye memura ne yaptık? Size o kadar broşür gönderdik. Bunları anlatmanız lazım. Sonra yazık olur.

Ak Parti ne yaptı diyenler var. Bunları herkese anlatmalıyız. Cumhuriyet tarihini 2 kat katlayan bir duble yol ağıyla ülkemizi ördük. Bunları iyi anlatmalıyız.

Nükleer santral anlaşmasını yaptık, 2. nükleer anlaşması için çalışıyoruz.

Meyve veren ağaç taşlanır. Atsınlar. Bazıları kıskançlıktan çıldırıyor. Biz yolumuza devam edeceğiz onlara da tebessüm edeceğiz.

“AÇILIM BİTMEDİ”

Milli birlik sürecine devam edeceğiz. Bugün gazetelerde Diyarbakır’da mahkemelerin malum olayla ilgili verdiği karar var. Açılım bitti diyorlar. Hayır bitmedi biz bu yolculuğa devam edeceğiz. (Kandil ve Mahmur'dan gelen 10 PKK'lı tutuklandı)

Bu başlıkları atanlar bu ülkenin önünü açılımda kapatmak isteyenlerdir.



Bu haber 998 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,242 µs