En Sıcak Konular

Kelkit’te kıskaç operasyonu

18 Haziran 2010 10:41 tsi
Kelkit’te kıskaç operasyonu     
Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi’nde dün gece bölgeye sızmaya çalışan PKK’lı terörist grubuna karşı başlatılan operasyonlar sürüyor.

3 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonda, bölgedeki gruba erzak getirdikten sonra yakalanan 2 PKK’lının sorgusu ise devam ediyor.

Bir süredir devam eden istihbarat çalışmaları sonrasında bölgeye 6’şarlı gruplar halinde sızan 12 PKK’lı teröristin ele geçirilmesi için dün gece operasyon başlatıldı. Köylüler de bölgede silahlı kişiler gördüğünü jandarmaya bildirdi. Jandarma Giresun Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder’in yönettiği ve Özel Kuvvetlerin de katıldığı operasyonda, Kelkit'e 10 kilometre mesafedeki Tütenli Köyü yakınlarında teröristlerle sıcak temas sağlandı. Saat 20.00'de başlayan ve yarım saat süren çatışmalarda 3 terörist ölü ele geçirildi.

Kaçan teröristleri yakalamak için bölgede operasyonlar sürerken, teröristlere erzak getirildiği bilgisini alan askerler, bir aracı durdurarak Mardin doğumlu 25 yaşında ve Diyarbakır doğumlu 45 yaşında iki kişiyi gözaltına aldı. Kelkit Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen iki PKK'lının sorguları sürüyor.

Gece bölgeyi saran güvenlik kuvvetleri sabah erken saatlerde sivil araçlarla takviye geldi. 4 minibüsle gelen askerler değişik noktalarda görevlendirildi. Bu sabah askeri helikopterle bölgedeki hakim tepelere askeri timler indirildi.

YOL ULAŞIMA KAPATILDI

Dün gece başlatılan operasyon sonrasında yaya ve araç trafiğine karşılıklı olarak kapatılan Kelkit-Erzincan karayolunda ulaşıma izin verilmiyor. Görevli özel tim polisleri, gelen araçları geri çeviriyor. Sabah erken saatlerde ise Kelkit-Erzincan arasındaki eski yol üzerinden, sadece küçük araç trafiğine izin verildi.

hurriyet



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,795 µs