En Sıcak Konular

Skandalın tayin merkezi

18 Haziran 2010 10:17 tsi
Skandalın tayin merkezi Ergenekon dalgasında ortaya çıkan bilgiler yeni bir skandalı daha gün yüzüne çıkardı.

Ergenekon’un son dalgasında aralarında Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay'ında olduğu zanlılarla ilgili yürütülen operasyonda bir skandal daha gün yüzüne çıktı. Ergenekon’la birleştirilen Danıştay davasının sanıkları için Baro tarafından atanan avukatların aynı davanın sanığı Doğu Perinçek'in avukatı tarafından belirlendiği tespit edildi.

BARO BAŞKANINDAN BİLGİ

Mahkeme kararıyla dinlenen telefon kayıtlarında Doğu Perinçek'in avukatı İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz ile İstanbul Baro Başkanı Muammer Aydın'ın görüşmeleri yer aldı. 26 Ağustos 2009 saat 18.04'te yapılan görüşmede Aydın'ın Danıştay sanıkları için görevlendirilen avukatları Cengiz'e bildiriyor. Aydın'ın "Oğuz Kayıran, Burhanettin Aktürk ve Ramazan Zeybek üç arkadaş görev almayı kabul ettiler. Onları atıyoruz haberin olsun" sözlerine, Cengiz "Bunları kim için atıyoruz abi" şeklinde karşılık veriyor. Aydın'ın "Erhan Timuroğlu, İsmail Sağır ve Tanju Okan için Avukat Oğuz Kayıran" demesi üzerine Cengiz, "Bunları gruplandırmayı neye göre yaptınız çünkü bazıları bir birleriyle konuşmuyor bile ayrı ayrı tutuyorlar" uyarısı yaparak, "Ben bunu yarın size rahatsız etsem telefonla bildirsem" önerisinde bulunuyor. Cengiz'in "Birbirleriyle kavga ediyorlar. Dolayısıyla aynı kişi, bu birbiriyle geçinemeyen iki kişinin avukatı olursa çıkarabilir arkadaşlar" hatırlatması üzerine Aydın da, "Tamam o zaman biz isimleri bilmiyoruz sen bize onları ayır gruplayıver bildir" karşılığını veriyor.

VELİ KÜÇÜK'ÜN KIZI DEVREDE

Cengiz, Baro Başkanı Aydın'la görüşmesinden 4 dakika sonra bu kez Veli Küçük'ün aynı zamanda avukatlığını da yapan kızı Zeynep Küçük'ü arıyor. Küçük'ün 'İyi haberler mi vereceksiniz" sözlerine "Nereden bildiniz" karşılığını veriyor. Küçük'e, Baro Başkanı'nın avukat görevlendirmesini aktaran Cengiz, "Üç kişiyi görevlendirmiş. İsim söyledi, şu şunun için, şu şunun için dedi, dedim öyle yapmayın, zaten pazartesine kaldı bu, ben size yarın bu sanıkları 3 gruba ayırayım, bildireyim, sonra bu 3 kişiye dağıtın dedim," "Çünkü biliyorsun adamlar kavga edip duruyorlar ikisi aynı avukat olmaz" bilgisini veriyor.

“Ay çok iyi olmuş vallaha”

Mehmlet Cengiz ile Zeynep Küçük arasında yapılan görüşmenin devamı şöyle gerçekleşiyor: Küçük: Yarın konuşuruz ben onları biliyorum yani. Cengiz: Tamam yarın üçe ayıralım bunları bildirelim. O üç kişi pazartesi gelecek. Onlarla da konuşmuş. O iki kişiyle tamam demişler Küçük: Ay çok iyi olmuş vallaha harika bir iş oldu ha. Yarın o zaman orda şey yaparız ayarlamayı yaparız. Cengiz: Siz şimdiden düşünün nasıl yapacağız? Zeynep: Tamam ben şimdi tekrar ifadelere falan bi bakayım, bunları bozulmaya isteyenler istemeyenleri bir ayırayım.

bugün

 

 



Bu haber 1,241 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,561 µs