‘haraç’ festivali | " /> ‘haraç’ festivali | "/>

En Sıcak Konular

PKK’dan ‘haraç’ festivali

18 Haziran 2010 08:49 tsi
PKK’dan ‘haraç’ festivali     

Banka hesapları bazı yöneticileri tarafından boşaltıldığı için mali krize giren PKK, Avrupa’da festivallerle para bulmaya çalışıyor.

Örgüt, Marsilya’da 4. Engin Sincer Gençlik, Kültür ve Spor Festivali Etkinliği adı verilen organizasyondan 350 bin Euro gelir elde etmeyi planlıyor. Fransa’da polis, Kürt kökenli esnafa “Haraç isteyen veya zorla bilet satmaya çalışan PKK’lılara karşı koyun” uyarısı yaptı.

ÖRGÜTÜN banka hesaplarını boşaltıp kaçan yöneticileri nedeniyle finans krizi yaşayan PKK, Avrupa’da düzenlemeyi planladığı festivallerle para bulmaya çalışıyor. Örgüt, yarın Fransa, 3 Temmuz Avusturya, 4 Temmuz İsviçre ve 10 Temmuz’da Almanya’da yapacağı festivallerle kasasını doldurmayı hedefliyor. PKK, Marsilya’da yarın, 7 yıl önce öldürülen üst düzey sorumlularından Engin Sincer adına düzenleyeceği “festival” ve “spor” etkinliğinden 350 bin Euro kazanmayı planlıyor. 4. Engin Sincer Gençlik, Kültür ve Spor Festivali Etkinliği adı verilen organizasyonun 32 bin bileti 10 Euro’dan satışa çıktı.

Ahmet Türk katılacak

Futbol, voleybol, atletizm, masa tenisi, satranç ve dama dallarında müsabakalar yapılacağı belirtilen festivalde yasaklı Kürt siyasetçi Ahmet Türk, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve Joél Dutto’nı da katılıp birer konuşma yapacağı duyuruldu. Fransız güvenlik birimlerine, örgüt üyelerinin, biletleri Marsilya’daki Kürt esnafa zorla satmaya çalıştığı, almak istemeyenleri tehdit ettikleri şikayetleri geldi. Bunun üzerine Adli Polis Yönetim Merkezi ve Anti Terörist Birimi, Kürt kökenli esnafı, kendilerinden haraç isteyen veya zorla bilet satmak isteyen PKK’lılara karşı konulması ve para verilmemesi yönünde uyardı. Esnafa, örgüte maddi yardımda bulunan işyerlerinin ayrıntılı mali denetim altına alınacağı da bildirildi. .

hurriyet



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,225 µs