En Sıcak Konular

Çiller'den DP için mesaj...

18 Haziran 2010 08:31 tsi
Çiller'den DP için mesaj...

Merkez sağın kilit partisi DP'de kongreye doğru hareketli saatler yaşanmaya devam ediyor.

Çiller’den ilk somut “geri dönüş” mesajı yarın yapılacak DP kongresinin arifesinde geldi. Çillerciler parti yönetimi için alternatif liste hazırladı. İl başkanlarını telefonla arayan Çiller “Listeye destek olun, ben gelene kadar partiye sahip çıkın” dedi.

Birleşme sonrası bir türlü suların durulmadığı DP’de iç hesaplaşmalar kongre öncesi hızlandı. Hüsamettin Cindoruk’un yönetiminden memnun olmayan ANAP kanadının, “istifa resti” üzerine önce Genel Başkan seçimli kongre yapılması kararı alan Cindoruk, “kendisine rakip” aday bulamayan ortaklarının geri adım atması üzerine, son dakikada kongre gündemini değiştirmişti. Genel Başkan seçimleri Kasım ayında yapılması planlanan olağan kongreye bırakılırken, yarınki kongrenin gündemi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın uyarısı çerçevesinde gerekli tüzük değişikliklerinin yapılması, bu çerçevede GİK’in üye sayısının 100’den 50’ye indirilmesi ve GİK üyelikleri ile MDK için seçim yapılması olarak belirlenmişti.

Parti içinde “birleşmenin” gerçek anlamda sağlanamaması ve üye sayısı azalacak GİK için yapılacak seçimlerde özellikle ANAP kanadından gelen isimlerin dışlanacağı endişesi, kongre öncesi istifa depremi yaşanmasına yol açtı. GİK üyeleri Aytun Çıray, Ramazan Özcan, Muammer Usta, Barış Tahran istifa ederken, partinin sembol isimlerinden Devlet eski Bakanı Salim Ensarioğlu’nun da istifa noktasında olduğu öğrenildi. İstifa depremiyle sarsılan partide, Cindoruk yönetimine karşı bir hamle de, aktif siyasete geri dönüp dönmeyeceği uzun süredir tartışılan Tansu Çiller’den geldi.

“İsteyen destek verir

Parti içindeki kurmaylarıyla önceki gün İstanbul’da bir araya gelen Çiller, geri dönüş konusunda ilk somut mesajı verdi. Çiller, kurmaylarına “Partinize el koyun. Bu partinin hak ettiği iktidardır” diyerek, kongrede yetkili kurullar için alternatif liste çıkartılması talimatını verdi. Bu gelişmenin ardından Çiller’in Kasım ayında yapılacak kongrede Genel Başkanlığa aday olmasına yönelik beklentiler doruğa çıkarken, kongrede Cindoruk’un listesine karşı çıkartılacak listede Turhan Güven, Necati Yöndar, Mehmet Nuri Yılmaz gibi “Çiller’in yakın kurmaylarının” yanı sıra, DP GİK üyesi Cindoruk muhalifi Çağrı Erhan’a yakın bazı isimler ile bazı ANAP kökenlilerin de yer alacağı ifade ediliyor.

Çiller’in en yakın kurmaylarından Turhan Güven, “Merkez sağın tek partisi DP’dir. Bu partinin yüzde 2-3’lerde kalması haksızlık olur. Biz millet kimi istiyorsa onunla beraber hareket ediyoruz. Çiller’in geri dönmesini isteyen bu listeye destek verir” dedi. Necati Yöndar ise, “Çarıkları giydik. Partimize sahip çıkacağız” diye konuştu.

vatan

 




Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,495 µs