En Sıcak Konular

3. köprü onaylandı

17 Haziran 2010 16:42 tsi
3. köprü projesi belediye meclisinden geçti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde, 3. Boğaz Köprüsü ve bağlantı yollarının 1/25.000 ölçekli alt plana işlenmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclis toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkanı Ergün Turan, 1/25.000 ölçekli planın belediye meclisinde tartışılmasının tarihi bir dönem olduğunu söyledi.

3. köprü konusunda iki temel eleştiri olduğunu ifade eden Turan, ''Birincisi, köprünün bu bölgedeki ormanlar ve su havzaları nedeniyle kentin kuzeyini baskı altına alacağı, ikincisi ise köprünün İstanbul ulaşımına bir katkısı olmayacağı. Bu iki eleştiriye de AK Parti olarak katılıyoruz. Herhangi bir planla orman ve havzaların imarlaşmasına karşıyız ancak İstanbul'da 3. yol bir ihtiyaç olarak ortadadır'' diye konuştu.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de 3. köprü konusunu akademisyenlerin tartışması ve siyasetin dışına çıkarılması gerektiğini belirtti.
İstanbul gibi bir metropolde insan taşımak üzerine bir politika yapılmasının zorunlu olduğunu ifade eden Genç, ''Bunu bilimsel verilere dayandıracak olanlar da akademisyenlerdir, uzmanlardır. Denizin üstü yerine, kendisini kullanarak projeler yapalım'' dedi.

CHP Grup Sözcüsü Gökhan Zeybek de İstanbul halkının yüzde 82'sinin toplu taşıma araçlarını kullandığını, binek otomobil sahiplerine yönelik politikalarla İstanbul'un ulaşım sorununun çözülmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Çevre yolunun hayata geçirilmesiyle İstanbul'daki su havzalarının risk altına gireceğini ifade eden Zeybek, yanlış bir proje üzerinde konuşulduğunu ve bunun büyük bir suç olduğunu öne sürdü.

Daha sonra yapılan oylamada, 3. Boğaz Köprüsü ve bağlantı yollarının 1/25.000 ölçekli alt plana işlenmesi, CHP ve MHP'li üyelerin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Öte yandan, 3. köprü projesine karşı olan sivil toplum kuruluşları, oylama sonuna kadar belediye binası önünde bekleyişlerini sürdürdü.
Meclis toplantısını, MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu'nun yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de izledi.



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,359 µs