En Sıcak Konular

Edirne CHP'de 'istifa' muamması

17 Haziran 2010 15:43 tsi
CHP Edirne Merkez İlçe Başkanlığı yönetimi, hakkındaki yargı kararları Yargıtay'da sonuçlanana kadar partiye zarar vermemek için CHP'den üyeliğinin askıya alınmasını isteyen Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin yaptığı başvuruyu reddetti.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin hakkındaki yargı kararları ve devam eden soruşturmaları nedeniyle CHP'deki parti üyeliğinin askıya alınması yönünde Merkez İlçe Başkanlığı yapılan başvuruyu değerlendirdi. CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Ali Şükrü Atamgüç, parti tüzügünde ‘askıya alınma’ gibi bir uygulamanın olmadığnı açıklayarak, “Başkanımızı bırakmak istemiyoruz. Kendisini bu kararından vazgeçirmeye çalışıyoruz. Eğer ısrar ederse noterden istifa dilekçesi göndermesi gerekiyor” dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Şükrü Atamüç düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi:
“Merkez İlçe yönetiminin 15 üyesinden 11'i dün gece toplandı. Diğer 4 üye mazeret bildirdiği için katılamadı. Bizde 11 üye ile Başkan Sedefçi'nin elden bize yolladığı istifa dilekçesini ele aldık. Yönetim Kurulu oy birliği ile talebin reddine karar verdik. Başkanımız bizim başkanımızdır ve bizi yarı yolda bırakmamalıdır. Başkanımızın kararını tekrar gözden geçirmesi gerekiyor. Bizde bu konuyu başkanımızla yüz yüze görüşeceğiz. Sedefçi merkez ilçenin belediye başkanı olduğu için bu konuda kararı CHP İl Başkanlığı değil biz verebiliyoruz. Bizde ‘ret’ kararı verdik. Zaten parti tüzüğünde ‘üyeliğin askıya alınması’ diye bir maddesi yok. İstifa gerekli. Biz kararından vazgeçirmek için görüşeceğiz. Ancak ısrar ederse bize noterden istifa dilekçesini bildirmesi gerekiyor. Noterden gelince o zaman bizim de yapabilecek birşeyimiz yok ve kabul etmek zorundayız.”

NE OLMUŞTU

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ‘belediyeye ait arsanın spor tesisi olarak yapılması için açılan ihaleye fesat karıştırmak’ suçundan 4 yıl 2 ay, Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ‘şehiriçi içme suyu şebekesi ihalesine danışman alımı ihalesine fesat karıştırmak’ suçundan 4 yıl 2 ay, ‘şehiriçi içme suyu şebekesi ihalesine fesat karıştırmak’ suçundan 4 yıl 2 ay, olmak üzere toplam 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Sedefçi, kararları temyiz etti.



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    40,761 µs