En Sıcak Konular

'TSK'yı yıpratmak isteyen 3. bir güç var'

17 Haziran 2010 14:37 tsi
'TSK'yı yıpratmak isteyen 3. bir güç var' Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü'nün savunmasından ilginç notlar.

Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ile eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü'nün de aralarında bulunduğu 3’ü tutuklu 33 sanığın yargılandığı 'Kafes Eylem Planı' davasının ikinci celsesi başladı.Tutuksuz sanık emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü savunmasında ''TSK'yı yıpratmak isteyen 3. bir güç var'' dedi.

Duruşmaya tutuksuz sanık Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü'nün savunmasının alınmasıyla devam ediliyor.

“İFTİRALARI TEMİZLEMEK İÇİN BURADAYIM"

Devlete 40 yıl hizmet ettiğini ifade eden Ögütçü, “40 yıl hizmet ettikten sonra imzasız, sahte imzalı ihbar mektupları, düzmece CD’ler ile üstümüze atılan kuru iftiraları temizlemek için buradayım" dedi.

“TSK’YI YIPRATMAYA ÇALIŞAN 3. GÜÇ OLDUĞUNA İNANIYORUM"

TSK mensuplarına yönelik psikolojik harbin yürütüldüğünü belirten emekli Koramiral Ögütçü, "Ergenekon gibi bazı davaları yönlendiren 3. güç olduğuna inanıyorum. Bu güç bazı mihrakların amacı doğrultusunda hareket eden, TSK’yı yıpratmak için çalışan 3. bir güçtür. Türkiye’de hala, TSK’da darbe yanlısı biri bulunmamasına rağmen hala sözde darbe planları tartışılıyor. Bu 3. güç kendinden olmayan subayları tasfiye etmeye devam ediyor.Onlardan yana değilsen darbeden yanasın" diye konuştu.

"TSK’DAN İHRAÇ EDİLMİŞ SUBAYLARLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDELER"

Öğütçü, Ergenekon üyeliği ile suçlandığını ve bunu kabul etmesinin mümkün olmadığını söyledi. Bu komploları organize eden 3. güç olduğunu belirten Ögütçü, savunmasına şöyle devam etti; "Bunları hazırlayan 3. gücün, çok iyi organize olan, yurtdışında irtibatı olan, TSK’dan ihraç edilmiş subaylar ile onların içerideki muhbirleri olan bir karargah olduğuna inanıyorum"

"ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİM"

Öğütçü, "Hukuk dışı olayların hep üzerine gittim.Mesleğimin 40. yılında çok iyi organize edilmiş haysiyetsiz kişilerin çirkin karalama kampanyası ile karşılaştım.Bu konularda görevdeyken askeri savcılığa 9 adet soruşturma talimatı verdim.Beni ölümle, SAT Grup Komutanlığı’nda olay çıkarmakla tehdit ettiler.Terfi etme ihtimalim çok güçlü iken bu planı hazırlamam için çıldırmış olmam lazım.Esas mağdur benim" diye konuştu.

"TSK YARGILANMIYOR BURADA.TSK GÖZBEBEĞİMİZ"

Öte yandan Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, duruşmanın başında kısa bir konuşma yaptı. Mahkeme Başkanı, "Burada yargılanan TSK değil. TSK hepimizin gözbebeğidir. Her kurumda olduğu gibi TSK içinde suç işleyenler ya da hakkında suç iddiaları olanlar olabilir. Bu yargılamanın içeriği isnat edilen suçlamalardır" dedi.



Bu haber 887 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,303 µs