En Sıcak Konular

AKPM'de Mavi Marmara saldırısı ele alınacak

17 Haziran 2010 13:16 tsi
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) 2010 yılı 3. Genel Kurul çalışmaları 21-25 Haziran tarihleri arasında Fransa'nın Strasbourg şehrinde gerçekleşecek.

21 Haziran'da AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açılış konuşmasının ardından başlayacak olan Genel Kurul'da, Gazze'ye İnsani yardım taşıyan gemilere İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırılar ve sonrasında yaşanan gelişmelerin olağanüstü gündem maddesi olarak ele alınması bekleniyor. AKPM Komisyonları tarafından hazırlanan İslamofobi, Domuz Gribi (H1N1) ve Kuzey Kafkasya'da yaşanan gelişmeleri değerlendiren raporlar da Genel Kurul çalışmaları sırasında görüşülecek konular arasında yer alıyor.

Makedon ve Hırvat Devlet Başkanları Gjorgje Ivanov ve Ivo Josipovic ile Karadağ Başbakan'ı Milo ?ukanovic'in Genel Kurula hitaplarının da yer aldığı AKPM 2010 yılı 3. Genel Kurulu çalışmaları kapsamında ayrıca, Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Başkanlığı'nı yürüten Jorge Sampaio, İslam ve İslam Karşıtlığı konusunun ele alınacağı oturuma konuşmacı olarak katılacak.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığı'nı yürüten Makedon Dışişleri Bakanı Antonio Milošoski'nin Bakanlar Komitesi adına sunuşta bulunacağı Genel Kurul'da AKPM üyesi 47 ülkeden gelen parlamenterlerin sorularını da cevaplandırması bekleniyor. 5 gün sürecek Genel Kurul çalışmalarında görüşülecek raporlar arasında, Azerbaycan'da demokratik kurumların işleyişi, Kosova'da durum ve Avrupa'da demokrasilerin durumu konularındaki raporlar da yer alıyor.

cihan



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,482 µs