En Sıcak Konular

Voleybolda İsrail bilmecesi

17 Haziran 2010 11:11 tsi
Avrupa Bayanlar Voleybol Ligi’nde aynı grupta yer alan Türkiye-İsrail eşleşmesinde maç tarihi yaklaşırken İsrail’in Türkiye’ye gelip gelmeyeceği merakla bekleniyor.

İsrail’in, Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırıda bulunmasının ardından iki ülke arasında gerilen ilişkiler, spor camiasında da etkisini gösterirken, voleybol branşı da yaşananlardan nasibini aldı.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Türkiye’nin, Avrupa Bayanlar Ligi’nde (B) Grubunda ilk olarak 26-27 Haziran tarihlerinde İsrail’i ağırlayacak olması nedeniyle Avrupa Voleybol Federasyonu (CEV) nezdinde bazı girişimlerde bulunmuştu.

CEV konuyla ilgili sessizliğini korurken, İsrail’in iki ülke arasındaki gergin ilişkilere rağmen Türkiye’ye gelmek için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

İsrailli yetkililerin Ankara’daki Büyükelçilikleriyle bağlantıya geçerek, Türkiye’ye giriş yapacaklarını bildirdikleri, bu konuda bilgi aldıkları ve Türkiye’ye girişlerinde kim tarafından karşılanacaklarını sordukları duyumu alındı.

İSRAİLLİ KORUMALAR SIKINTI YARATABİLİR

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yetkilileri, bu arada 1972 Münih Olimpiyatları’nda yaşananların ardından spor müsabakalarında yurtdışına kendi korumalarıyla giden İsrail’in, bu geleneğini Avrupa Ligi maçında da sürdürmesinin sıkıntı yaratacağını belirtiyorlar.

İsrail’in, özellikle içinde bulunulan durum nedeniyle ülkeye yine kendi korumalarıyla giriş yapmak istemesi durumunda, bu talebin Türk yetkililerce nasıl karşılanacağı ise merakla bekleniyor.



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,494 µs