En Sıcak Konular

Türk Polisi AB'yi kkiye katladı

17 Haziran 2010 09:36 tsi
Türk polisi dünyaya örnek olacak bir mücadele yürütüyor. 2006'dan sonra yeni strateji ile zehir tacirlerine göz açtırılmıyor.

Türkiye'de 2009 yılında tam 23 bin kişi uyuşturucu suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Avrupa'ya açılan kapı Türkiye, uyuşturucu tacirlerinin geçiş  noktası . Türk polisi ise  dünyaya örnek olacak bir mücadele yürütüyor. Göreve geldiği gün uyuşturucuya savaş açan Türkiye'nin bu konudaki en yetkili ismi Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Ahmet Pek, Akşam'a  çok önemli açıklamalarda bulundu:  

5'TE BİRİ UYUŞTURUCUDAN TUTUKLU: Narkotik polisi, büyük operasyonlara imza attı. 2009'da 23 bin kişi cezaevine gönderildi. Bu rakamla birlikte hapishanelerdeki nüfusun beşte birini uyuşturucu tutukluları oluşturdu.

2009 KIRILMA NOKTASIYDI: Türk polisi için 2009 uyuşturucuyla mücadelede bir kırılma noktasıydı. Geçen sene 23 bin kişi tutuklandı. Bu rakam 2005'te 5 binken, her yıl artarak, 2008'de 6 bine ulaştı. Bu artışın nedeni Türk polisinin son yıllarda sokak satıcılarına yönelik yürüttüğü çalışmalar. Ülke genelinde ısrarlı bir şekilde yapılan operasyonlar uyuşturucu satıcılarına büyük darbe vurdu.

İÇ PAZARDAKİ SATIŞA YÖNELDİK: 2006'da stratejimiz değişti. Yöntem, transit geçişlere denetim ve yüklü miktarda uyuşturucu yakalamaya yönelikken, iç piyasada satışına karşı mücadeleye de öncelik verildi. 81 il ve 33 ilçede uyuşturucu çetelerine karşı operasyon yapabilecek örgütlenme ağı kurduk. Transit geçişlere karşı başarı iyi de, çocuklarımız, insanlarımız da çok önemli. Özetle iç pazara satışa yöneldik.

İNSANIMIZ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ: Biz insanımıza en büyük iyiliği yapıyoruz. Türk polisinin uyuşturucu ile mücadelesi 81 ilde tam saha pres şeklinde sürecek.

TÜRK POLİSİ AB'Yİ İKİYE KATLADI
2009 yılında 16 ton eroin 80 ton esrar yakalandı. Bu rakam AB ülkelerinde toplam olarak yakalananın iki katı. Emniyete göre uyuşturucu satıcıları en az 4 kişilik ailelerden oluşuyor. Buna göre Türkiye'de yaklaşık 100 bin ailenin zehirden gelen parayla geçimini sağlıyor. Türkiye'deki cezaevlerinde uyuşturucudan 120 bin tutuklu bulunuyor.

Akşam



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,245 µs