En Sıcak Konular

Sağlık Bakanlığı bahanelerden şikayetçi

17 Haziran 2010 09:30 tsi
Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürü Dr. Saim Kerman "Devreye sokulan karekod sisteminde dürüst çalışmayanların bir sürü değişik bahaneler uydurduğu bir süreç izleniyor" dedi.

Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürü Dr. Saim Kerman, kayıt dışı çalışan üretici firma, eczane ve depoların olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, "Kayıt dışı olmasalar canı gönülden karekod uygulamasına katılacaklarına eminim" dedi.

DIŞARIYA SATILIYOR

Kaçak yollarla Türkiye'ye getirildiği söylenen ilaçların da bulunduğunu belirten Kerman, "Firma piyasada 'benim ürünümmüş gibi ilaçlar var' diyor. Karekodla bunun da önüne geçilecek. Dürüst çalışanların sahiplenmesi gereken, dürüst çalışmayanların ise bir sürü bahaneler uydurduğu bir süreç izliyoruz" değerlendirmesi yaptı. Kerman, Yeni Şafak'ın önceki gün "İlaçta vurgun sarmaşık gibi" başlığı ile gündeme getirdiği olayların doğru olduğunu ve yaşandığını söyledi.

KÖTÜ NİYETİ ENGELLEMEK İÇİN

Hastane eczanesinden dışarıya ilaç satışının karekod uygulamasından önce de olduğuna dikkat çeken Kerman, "Karekodun hiçbir kötü niyeti engellemediğini belirtmek istiyorum. Ama karekod zaten bu tür durumları da önlemeye yönelik olacak. Karekodla şunu zorunlu kıldık: Herhangi bir ürün hastaneye satıldığında 'ihale dışıdır' diyerek ayıracaklar ve karekod eklenecek. 'İhale malıdır' diye ayırdıklarında ise karekod olmayacak. Böylece, hastane eczacısı ürünü dışarı sattığı (dışarıda karekodsuz ürün ancak ihale ürünü olacağından) zaman hemen yakalayacağız" dedi.

Kayıtdışı olmasa razı olurlar

Kayıt dışı çalışan eczane, üretici firma ve depoların olduğunu düşündüklerini belirten Genel Müdür Kerman, "Kayıt dışı çalışmasalar karekod uygulamasına canı gönülden katılacaklarına eminim. Çünkü, bir firmanın malı çalınabilir. Bana diyecek ki şu kod numaralı ilaçlarım çalındı. Karekodu zorunlu hale getirdiğim için bu ürünlerin Türkiye içinde satılması mümkün değil. Nerede satılırsa anında yakalayacağım. Dolayısıyla karekod onların da işine gelmesi gerekir" dedi. Kerman, depoların üretici firmadan aldıkları ürünleri kendilerine bildirmeleri ile ilgili sürecin şu anda eksik olduğunu kaydetti. Depoların faz-2'ye geçişiyle birlikte üretilen ürünün ikinci sahibinin de bilinmiş olacağını söyleyen Kerman, "Bana stok bilgisi lazım olduğu zaman, buradan hangi depoda hangi ürün var bilmiş olacağım. İmhası ed gereken ürünü de çabucak bilmiş olacağız. Faz-2'yi bu yönü ile de kullanacağız" dedi.


yenişafak

 



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,858 µs