En Sıcak Konular

Kadir Özbek: Düzeltmek zorundadır

16 Haziran 2010 20:14 tsi
Kadir Özbek: Düzeltmek zorundadır 

Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, yargı ve başka sistemler içerisinde yanlışlar olabileceğini, eğer varsa da bunu kendi içerisinde düzeltmek zorunda olduğunu söyledi.

Orduyu ve yargıyı kötülemekle bir yere varılamayacağını belirten Özbek, "Türk milleti ordusuyla yargısıyla onur duymaktadır. Çocuklarının ellerini kınalayarak askere gönderir. Hâkimini de peygamber postuna oturtur. Bunlar netice de geri tepecek şeylerdir." dedi.

Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek ve üye Ali Fuat Ertosun, Eskişehir'de görev yapan 70 hâkim ve savcıyla bir araya geldi. Adliye içerisindeki konferans salonunda yaklaşık 2 saat hâkim ve savcılarla görüşen Özbek ve Ertosun'a görüşme sonunda Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, üzerinde ünlü düşünür Yunus Emre'nin resminin olduğu bir pano hediye etti.

Hâkim ve savcılarla tek tek tokalaşarak vedalaşan Özbek ve Ertosun, daha sonra Hukuksal Bakış Derneği tarafından organize edilen ve avukatlığa ilk adımı atan avukatların cübbe giyme törenine katıldı.

Özbek, burada yaptığı konuşmada, avukatlığın adalet dağıtan kutsal bir meslek olduğunu vurguladı.

Tören sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Özbek, hâkim ve savcıların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinlemek için Eskişehir'e geldiklerini söyledi. Özbek ayrıca hâkim savcılarla son dönemde yargı reformu adı altında yapılan düzenlemelerle ilgili olarak da bir takım görüşmeler yaptıklarını kaydetti. Özbek, başsavcı atamalarıyla ilgili olarak ise "Yetki kararnamesini çıkarttık. 2010 yaz kararnamesinde, tahminim haziran ayı sonuna doğru açıklanacağını umuyoruz. Onlarda gerekli düzenlemeleri yapacağız." ifadelerini kullandı.

Ordu ve yargıya yapılan eleştirilere de değinen Özbek, Türk halkının ordu ve yargıya güvendiğini, hâkimini de peygamber postuna oturttuğunu vurguladı. Özbek, şöyle devam etti: "Türk milleti ordusuyla onur duyuyor. Çocuklarını ellerine kınalayarak askere gönderiyor. Hâkimini de peygamber postuna oturtur. Belki günlük bir takım kazanımlar olabilir. Ama bunlar netice itibariyle geri tepecek şeylerdir. Yargı veya başka sistemler içerisinde bir takım yanlışlıklar varsa bu yanlışları kendi içerisinde düzeltir, düzeltmek zorundadır. Ama bunları dışarıdan kötüleyerek, halkın gözünde düşürmeye çalışarak bunlar olmaz. Ben bu konularda ümitvarım. Gelecekte her şey daha güzel olacak. En azından çevremdekilere ümit vermek zorundayım."

Özbek ve Ertosun, daha sonra adliye den ayrılarak Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti.

Bu arada daha önceden planlanmayan toplantıda Özbek ve Ertosun'un HSYK yapısı ve değiştirilmesi, anayasa değişikliği ve refarandum konusunda hakim ve savcıların da fikirlerinin alındığı öğrenildi.
 
cihan

 



Bu haber 903 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,841 µs