En Sıcak Konular

CHP'li vekiller şov yaptı

16 Haziran 2010 18:42 tsi
CHP'li iki vekil, dokunulmazlıklarının kaldırılmasında ısrar etti. Vekiller Erzincan'daki çantayı basın mensuplarına gösterip espri de yaptılar.

Erzincan Ergenekon'u tanıklarına, ifadelerini değiştirmeleri yönünde para teklifinde bulundukları için haklarında fezleke düzenlenen CHP?li milletvekilleri Ahmet Ersin ve Erol Tınastepe, bir kez daha dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istedi.

TBMM'de birlikte basın toplantısı yapan CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe ile Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Erzurum'da yürütülen Ergenekon soruşturması gizli tanıklarından Munzur'un, maddi menfaat karşılığı ifadesini değiştirmesine ilişkin yapılan girişimlerde aktif rol aldığı suçlamasının yapıldığını hatırlattı. Ersin, ?Gizli Ersin, Erzurum'da süren Ergenekon davasında, hem soruşturma hem de yargılama aşamasında bir dizi hukuksuzlukların yandığını ileri sürdü. Tutuklu Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ve diğer bazı şüphelilerle hukukçu, milletvekili olarak, görüşmeler yaptığı için, sindirme amaçlı ve gizli tanık beyanlarına dayalı dedikodulardan fezleke üretildiğini iddia etti." dedi.

CHP'li Ahmet Ersin, Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe ile kendisinin söz konusu iddialara karşı kendilerini savunabilmeleri ve yargılanarak aklanabilmeleri için ortak komisyona, dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karar verilmesi hususunda ilgi ve yardımlarını talep ettiklerini söyledi.

Bu arada, Ahmet Ersin, daha önce Erzincan'daki bir otelde, "Munzur" rumuzlu gizli tanığa vermek üzere içinde para olduğu iddia edilen çantayı basın mensuplarına gösterdi.

Ersin, esprili bir dille çantasını yakında açık artırmaya çıkartacağını söylemesi gülüşmelere neden oldu. Öte yandan, CHP'li vekillerin gerginliği dikkat çekti. 

cihan



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,979 µs