sert tepki | " /> sert tepki | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon hakimlerinden sert tepki

16 Haziran 2010 18:21 tsi
Ergenekon hakimlerinden sert tepki 

Ergenekon davasına bakan hakimlerden Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin kararına sert tepki...

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mehmet Haberal'ı kasti olarak tahliye etmedikleri iddiasıyla 1500 TL tazminata mahkum ettiği özel yetkili ağır ceza mahkemesi hakimleri, karara tepki gösterdi. Kararın ellerine geçmesinin ardından temyiz edeceklerini söyleyen hakimlerden Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, "Yargıtay'ın kararı 'Haberal'ı tahliye edin' anlamındadır." dedi.

Mehmet Haberal'a sorulan 180 sorunun hiç birinin 'terör örgütü kurmak ve yönetmek'le ilgili olmadığı, buna rağmen tahliyesine karar verilmediği' iddiasıyla Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin özel yetkili ağır ceza mahkemesi hakimleri; Rüstem Eryılmaz, Resul Çakır, Kemal Can, Yakup Hakan Günay, Mehmet Faik Saban, Nurettin Ak, İdris Asan, Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu ve Ali Efendi Peksak'ı 1500 TL tazminata mahkum etmesi, adliyede tepkiyle karşılandı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Rüstem Eryılmaz, "Sadece bana değil diğer hakimlere dava açılmış. Kimsenin Haberal ile husumeti yok. Sadece hukuku uyguladık." diye konuştu.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu da, "Karar geldikten sonra itiraz edeceğiz. Yargıtay'ın kararı emsal oluşturabilir. Medyadan öğrendiğimiz kadarıyla bize ceza verilmesinin nedeni; sağlık sorunlarını yaşayan bazı tutukluların serbest bırakılmasına rağmen Haberal'ın serbest bırakılmaması. Ayrıca, tahliyelerin reddine ilişkin yeterli gerekçe sunmadığımız söylenmiş." diye konuştu. Gazetecilerin, "Bu karar 'Haberal'ı tahliye edin' anlamına mı gelir?" şeklindeki sorusuna Yılmazabdurrahmanoğlu, "Evet" cevabını verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Yakup Hakan Günay, 13. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Mehmet Faik Saban, 9. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi İdris Asal ve 10. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Ali Efendi Peksak ise, kararın ellerine ulaşmasının ardından temyiz edeceklerini söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ikinci heyetinin Başkanı Kemal Can da, kararın özel hayatını ilgilendirdiğini belirterek, herhangi bir açıklamada bulunmayacağını ifade etti.

Ergenekon davası kapsamında 14 aydır tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın avukatları Serdar Özersin ve Efsun Ünal, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'ne yaptıkları başvuruda bulunmuştu. Avukatlar, 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nden 5, 12. ve 9. Ağır Ceza mahkemelerinden de 2'şer olmak üzere tutukluluğun devamına karar veren 9 hakimden şikayetçi olmuştu. Daire, 8 Haziran'daki oturumunda, şikayetleri değerlendirerek her bir hakimi 1500 TL manevi tazminat ödemeye mahkum etmişti.

cihan

 



Bu haber 946 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,325 µs