En Sıcak Konular

Çubukçu: Her genç bir değerdir

16 Haziran 2010 17:02 tsi
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, eğitim sürecinin dışında kalan her çocuğun ülke adına bir kayıp olduğunu söyledi.

Çubukçu, 2008 yılında Hakkari'de şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Hasan Önal'ın adının verildiği Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin açılışına katıldı. Töreni arka sıradan izleyen şehidin babası Durmuş Ali Önal, Vali Mehmet Kılıçlar'ın talimatıyla protokol sırasına oturtuldu.

Bakan Çubukçu, törende yaptığı konuşmada, 2 yıl önce Hakkari'de şehit olan Hasan Önal'ın adının yaşatılacağı eğitim kurumunun açılışında bulunmaktan sevinç ve hüzün duyduğunu belirterek, "Bu vesileyle Hasan Önal'ı ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine sabır diliyorum" dedi.

AB'ye üye ülkelerde kadın istihdamının her geçen gün arttığını ifade eden Çubukçu, "Türkiye'de kadının istihdama katılımının önü ndeki en önemli engellerden birisi yeteri düzeyde mesleki bilgiye, beceriye ve eğitime sahip olmamaktır. Kız meslek liseleri bu açıdan son derece önemlidir. Eğitim almamış kadınlar sosyal güvencesi olmayan, düşük statülü işlerde çalışmak zorunda kalıyor" diye konuştu.

İlköğretimi bitiren kız çocuklarının orta eğitime devamlarının arzu edilen düzeyde olmadığını belirten Çubukçu, şöyle devam etti:

"Ancak hükümetimiz döneminde yapılan çalışmalarla bu konuya son derece önem verdiğimizi söylemek isterim. İlköğretim mezunu öğrencilerimiz içinde kız öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 65'i orta öğretim kurumlarına devam ediyor.

Eskişehir'de bu oran daha da yükseklerde. 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında Eskişehir'de kız çocukların orta öğretime devamları yüzde 83 olarak gerçekleşmiş. İnanıyorum ki eğitim şehri olarak tanımladığımız Eskişehir'de okullaşma oranları kız çocukları için yüzde 100'e ulaşır."

Her çocuğun, her gencin bir değer olduğunu vurgulayan Bakan Çubukçu, Atatürk'ün "Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur" sözünün, dün olduğu gibi bugün de geçerli olduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, şöyle konuştu:

"Bu sloganla yola çıkan bizler, özürlü çocukların eğitiminden kız çocukların eğitimine kadar okuma ve yazma bilmeyen vatandaşlarımızın okuma ve yazma öğrenmesine kadar her ferdimizi, her şehrimizi kuşatan eğitim seferberliğini sürdürüyoruz. Son 3-4 yıldır kız teknik ve meslek liselerine kayıt yaptıran öğrencilerde anlamlı bir artış görüyoruz."

Bakan Çubukçu, Vali Mehmet Kılıçlar, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, 24 derslikli okulun açılışını yaptı. Bir süre okulu gezen Çubukçu, öğrencilerle okul önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yanına getirilen küçük bir çocuğu seven Bakan Çubukçu, gazetecilerin art arda flaş patlatarak fotoğraf çekmesi üzerine, gülerek "Annesi al bunu. Çocuğun gözünü patlatacaklar" dedi.

Bakan Çubukçu ve beraberindekiler daha sonra, TED Eskişehir Koleji'ndeki spor kompleksinin açılışını yaptı.



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,166 µs