En Sıcak Konular

Hain saldırı nasıl gerçekleşti?

16 Haziran 2010 15:58 tsi
Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Kovanlık beldesindeki jandarma karakoluna yönelik teröristlerce düzenlenen saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

7-8 kişilik terörist grubun jandarma karakolunu kuzey ve güneyden gören iki hakim tepeden çapraz ateş açarak saldırıyı yaptıkları tespit edildi.

CİHAN muhabirinin edindiği bilgilere göre, dün gece 21.30 sıralarında Kovanlık Jandarma Karakolu'na yönelik gerçekleştirilen saldırıyı 7-8 kişilik bir terörist grubun yaptığı belirlendi. Teröristlerin, jandarma karakolunu kuzey ve güneyden gören iki hakim tepeden çapraz ateş açarak saldırıyı yaptıkları tespit edildi.

Kovanlık Jandarma Karakolu'na saldırıyı gerçekleştiren grubun, Giresun'un Dereli ilçesinde 26 Nisan günü bir astsubayın şehit, 2 askerin yaralandığı askeri araca yönelik mayınlı ve 24 Mayıs tarihinde de Giresun'un Aydınlar mahallesinde 2 polisin yaralanmasıyla sonuçlanan polis otosuna yönelik saldırıları gerçekleştirdiği belirlenen terörist grup olduğu bilgisi üzerinde duruluyor.

KOVANLIK JANDARMA KARAKOLUNA İKİNCİ SALDIRI

Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Kovanlık beldesinde jandarma karakolu 2. kez teröristlerin saldırısına hedef oldu. 2008 yılı Haziran ayında karakola teröristlerce taciz ateşinde bulunulmuş, olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Kovanlık Jandarma Karakolu dün akşam 2 yıl aradan sonra ikinci kez teröristlerin hedefi oldu.

Öte yandan dün gece Kovanlık Jandarma Karakolu'na yönelik yapılan saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyonların sürdürüldüğü öğrenildi. Bölgede çok sayıda jandarma ve özel hareket askeri sevk edilirken, bölgede teröristlerin saklanabileceği yerler adeta didik aranıyor.

KOVANLIK HALKI TEPKİLİ

Kovanlık belde halkı ise jandarma karakoluna yönelik yapılan saldırıya tepkili. Rahmi Bulut isimli vatandaş, dün gece 21.30 sıralarında belde merkezinde bulundukları bir sırada terör saldırısının olduğunu söyledi. Önce büyük bir patlama duyduklarını kaydeden Bulut, "Sonra karakola çevreden ateş açılmaya başladı. Askerlerde açılan ateşe karşılık verince çatışma çıktı. Dakikalarca çatışma devam etti. Biz de o sırada panik içinde kaçıştık. Uzun bir süre sonra sesler kesildi. Biz de rahat bir nefes aldık." dedi. Ali Bulut da, yaşanan çatışmadan dolayı büyük korku ve panik yaşadıklarını kaydetti.

CİHAN



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,016 µs