En Sıcak Konular

ABD'yi karıştıran FBI belgeleri

16 Haziran 2010 15:25 tsi
ABD'yi karıştıran FBI belgeleri Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) tarafından uzun yıllar sonra yayımlanan gizli belgeler, hem politika hem de ünlüler dünyasıyla ilgili çarpıcı iddialar ortaya attı. Yayımlanan belgelerde, Frank Sinatra ve Marilyn Monroe gibi ünlülerin Ke

1961-1985 dönemine ait olan 2 bin 200 sayfalık FBI belgelerine göre, dönemin mafyası, efsane şarkıcı Frank Sinatra ve Hollywood yıldızı Marilyn Monroe’yla işbirliği yaparak Kennedy kardeşleri tuzağa düşürmeye çalıştı.   

Bilgi ve iddialar arasında tutarlılık bulduysa da yeterince sağlam olmadığı için araştırmayı sonlandırarak belgeleri yayımlayan FBI’a göre, komploların amacı, siyasi figürleri alaşağı edip itibarlarını zedelemekti. Buna göre mafya, araya suikastçıları sokmadan önce planın bir parçası olarak önemli figürleri kullandı.

Üç kardeşin (John F. Kennedy, Robert Kennedy ve Edward Kennedy) bu şekilde alt edilemediği görülünce suikastçılar devreye girdi. Bir iddiaya göre Senatör Robert Kennedy’yi öldüren suikastçı Sirhan Sirhan, 1977’de bir mahkûm arkadaşına, Robert Kennedy’nin kardeşi Edward’ı öldürmesi karşılığında 1 milyon dolar ve bir araba teklif etti. Ancak Sirhan'ın arkadaşı bu teklifi kabul etmedi.

FBI belgeleri arasında New york'taki Hotel Carlyle'deki seks partileri hakkındaki söylentilerle ilgili olarak oluşturulmuş tek sayfalık bir belge de bulunuyor. Seks partilerine katıldığı iddia edilenler arasında Kennedy kardeşler ile Başkan Kennedy'nin kayınbiraderi Peter Lawford, Sinatra, Monroe ve Sammy Davis Jr'ın bulunduğu iddia ediliyordu.

Bu söylentilere de bilgi edinme yasası kapsamında yayımlanan belgelerde yer verilmesine rağmen, FBI'ın bu iddiaların doğruluğunu kanıtlayamadığı belirtildi.



Bu haber 955 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,953 µs