En Sıcak Konular

İstanbul'un göbeğinde kiraz bahçesi

16 Haziran 2010 14:43 tsi
Birçok İstanbullunun yürüyecek kaldırım bulamadığı bir dönemde, İstanbul'un göbeğinde kiraz bahçesi kuruldu. Bağcılar Belediyesi'nin nostalji bahçeleri, yeşil bir nefes almak isteyenler için bulunmaz fırsat.

Çocukluğum kiraz bahçelerinin bulunduğu bir köyde geçti. Kirazı dalından koparıp yemenin tadını hala unutamam. Haziran sıcağında kiraz yaprakları arasında dolaşıp, güneşin kızdırdığı kiraz yapraklarının kendine has kokusunu taşırdı rüzgar. Güneş ışığı yapraklar arasında kaybolur ve bize hoş bir serinlik kalırdı.

Tüm bunları hatırlamamam sebep olan ise Genel Yayın Yönetmenimiz Ünal Tanık’ın dün, ‘Bağcılar’da kiraz bahçesi açılışı var, gitmek ister misin?’ diye sorması oldu. Soruyu duyduğum an ‘Hiç hazırlıksız şehir dışına mı çıkacağım’ diye aklımdan geçirip ‘Bağcılar’da mı?’ diye sorarak teklifi ikiletmemin nedeni ise bugüne kadar şehir içinde bir kiraz bahçesi olabileceğine inanmamamdı.

BİR NEFES YEŞİLLİK

Çarpık yapılaşmadan bolca nasibini almış Avrupa yakasının varoşla, modernlik arasında kalmış ilçelerinde değil park, bahçe; yürüyecek kaldırım dahi bulmak imkansızken şehir içinde kiraz bahçesi yapmak fantastik bir düşünce gibi geldi bana.

Hele ki, oturduğum semtte en yakın park yürüme mesafesiyle 15 dakika sürerken, hemen yanı başımdaki boş arsa halı saha yapımı için kullanılırken… Güneş ışınlarının yapraklar arasında azalmadığı aksine betonlar arasında çoğalarak insanı boğduğu bir yerleşim yerinde oturan biri olarak, uzun yıllardır dalından koparıp yiyemediğim kiraz hayalinin cazibesine hayır demek mümkün değildi.

FANTASTİK BİR PROJE

kullanBagcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve ekibinin fantastik denilebilcek bu projesinin meyveleri toplanmaya başlandı.

Bağcılar’da eskiden kiraz bahçelerinin yer aldığı Kirazlı Mahallesi’nde yükselen koca binaların arasındaki bir araziye kiraz ağaçları diken ve burayı piknik alanına dönüştüren Bağcılar Belediyesi, halkın katılımıyla dalından kiraz yeme şenliğini dün gerçekleştirdi.

DALINDAN KİRAZ YEME KEYFİ

Muhtemelen birçoğu ilk defa dalından kiraz koparıp yiyen çocuklar, boylarına göre oldukça fazla kiraz veren ağaçların kokusunu içlerine çekip çimenlerin üzerinde oynama fırsatı buldu. Döner, pilav ve ayran organizasyona piknik havası katmak amacıyla verilse de dalından koparılıp yenilen kirazın keyfini doyasıya yaşayan çocukların mutluluğu, emeği geçenlere de büyük mutluluk vermiştir.

KİRAZ, KAYISI, KESTANE…

Başkan Lokman Çağrıcı konuşmalarında, bu bahçelerin geliştirileceğini üzüm bağı, kayısı, kestane bahçeleri olmak üzere toplam 22 nostalji bahçesi oluşturulacağı söyledi. Bu bahçelerde ücretsiz piknik yapılacağı müjdesini de veren Çağrıcı, farklı yörelerden ailelerin bir araya gelerek bu alanlarda kaynaşacağını vurguladı.

Lokman Çağrıcı, etkinlik boyunca misafirleriyle tek tek ilgilendi. Bağcılar Belediye Başkanı’nın protokol misafirlerini yolcu ettikten sonra çocuklarla tek tek ilgilenmesi ve onlarla balon pazarlığı yapması ise görülmeye değer bir manzaraydı. İçten, samimi portresiyle zaten Bağcılar halkının gönlünde taht kuran Başkan’ın yaz dönemi için de önemli projeleri var.

ÖĞRENCİLERE MÜJDE

Malum okullar tatil oluyor. Yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmalar başlatan Belediye’den öğrencilere müjde var. Hafta sonu bin kişilik bir izci grubu Düzce Güzeldere Şelalesi’ne gönderilecek. Yaz spor okurları; basketbol, voleybol, futbol, tenis… Bu etkinliklere de şu ana kadar 8 bin kişi başvurmuş. Yine bine yakın öğrenci de İzmit Kefken’de kamp yapacak. kullan

TATİLE GİDEMEYENLER ÜZÜLMESİN

Başkan Çağrıcı “Yaz Bağcılar’da dolu dolu geçecek. Tatile gidemeyen hemşerilerimiz için Kemerburgaz’da iki yüz dönümlük bir arazi kiraladık otobüslerle Bağcılarlı hemşerilerimizi her gün taşıyacağız. Aile ve toplum temelli çalışmalarımız devam edece” diyor ve ekliyor “Fertlerin mutluluğu ailenin mutluluğu, ailenin mutluluğu toplumun mutluluğu”

İLK KİRAZI BAKAN ERGÜN TOPLADI

Gelelim işin protokol kısmına. Dün açılışı yapılan nostalji bahçesinden ilk kirazı Sanayi ve Ticaret Bakın Nihat Ergün ve ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem geçtiğimiz hafta yemişti.

KOMŞU BELEDİYELERDEN BÜYÜK DESTEK

Nostalji bahçelerinden kiraz bahçesinin açılışı ise dün gerçekleşti. Yüzlerce kişinin katıldığı açılışta protokolü ise şu isimler oluşturdu; Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen pikniğe, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Necati Karagöz, Bağcılar Askerlik Şube Başkanı Albay Ufuk Soyarslan, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş, Bağcılar Emniyet Müdürü İbrahim Dereboylu, çok sayıda davetli ve vatandaş.

 


 

Bu arada bu haberin yazarı olarak, çocukluğumu geçirdiğim bol meyve bahçeli köyün adını yazmadan geçersem Sapanca’nın o güzel köyü Hacımercan’a haksızlık olur.

(Haber 7)



Bu haber 1,112 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,001 µs