Erdoğan mı yazdırdı? | " /> Erdoğan mı yazdırdı? | "/>

En Sıcak Konular

O yazıyı Erdoğan mı yazdırdı?

16 Haziran 2010 13:20 tsi
O yazıyı Erdoğan mı yazdırdı?

Başbakan Erdoğan’ın bir dönem basın müşavirliğini yürütmüş olan Akif Beki’nin Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu ile ilgili ağır eleştirilerle yüklü yazısı ‘o yazıyı Erdoğan mı yazdırdı’ tartışması başlattı. Cevabı ‘içeriden

Radikal gazetesi yazarı ve Kanal 24 Yayın yönetmeni Akif Beki’yi izleyenler bilir. 2009 yılı Ocak ayına kadar Başbakan Tayyip Erdoğan’ın basın danışmanlığını yürütüyordu.

Yaptığı işte de iyiydi aslına bakılırsa. Her ne kadar Başbakanlık’ı “ketumiyet” merkezine çevirdiyse de basınla ilişkileri güçlü bir şekilde yürütüyordu.

Beki, “gücü” seven bir isim. Açıkçası kendisinde “güç kıskançlığı” var. Elinde bulunan gücü başkasıyla paylaşmaktan pek fazla hazzetmiyor. Böyle olunca da çatışmalar kaçınılmaz oluyor.

Başbakanlıktaki görevi sırasında Beki’nin “güç kıskançlığı” nedeniyle Başbakan Erdoğan’ın çevresinde bazı sürtüşmeler yaşadığı o dönemi yakından izleyenler tarafından bilinir. Beki, çevresinin Erdoğan’a ulaşması için kendisinin iletişim kanalı olmasını istemiş, Erdoğan’la o çevre arasında bir köprü olma rolüne soyunmuştu. Bu durum Erdoğan’ın çevresinde rahatsızlığa sebebiyet vermiş, Başbakanlıkta ilginç bir iktidar mücadelesi başlamıştı.

Elbette o günler geride kaldı.

Beki şimdi Radikal gibi önemli ve saygın bir gazetede, herkesin dikkatle okuduğu yazılar kaleme alıyor. Ancak asıl görevi bu değil. Beki, Kanal 24 gibi etkin bir haber kanalının da dümeninde bulunuyor.

Beki’nin dün Radikal’de yayınlanan yazısı oldukça dikkat çekiciydi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu sert bir şekilde eleştiriyordu.

Bu yazı, eleştiri “içerden” geldiği için dikkat çekti ve köşe yazarları Beki’nin yazısını mercek altına aldı.

Ertuğrul Özkök’ten Eyüp Can’a, bu yazı Davutoğlu’na yönelik eleştirilerin mihank taşı oldu.

Bir de tartışma başladı: Beki, Erdoğan’dan habersiz böylesi bir eleştiri yapamaz. Hükümetin en güçlü bakanını karşısına alamaz. Yani bu yazı aslında Erdoğan’ın Davutoğlu rahatsızlığının bir ürünü...

Peki, gerçekten öyle mi... Tam olarak değil.

O yazının yazım emrini Erdoğan vermedi. Zaten bunu düşünmek, yani Beki’nin talimatla yazı yazdığını ileri sürmek Beki’nin tecrübesine yapılacak bir saygısızlık olur.

Beki, Davutoğlu’nu 2 sebepten eleştirdi: 1. Gerçekten gelişmelerden rahatsız oldu ve bunun sorumlusu olarak Davutoğlu’nu gördü. 2. Başbakanlıktaki görevi sırasında Davutoğlu da Başdanışman'dı. Başbakanlıktaki odaları birbirine çok yakındı. Ancak birbirlerinden pek hazzetmezlerdi. “Güç kıskançlığı” karakedi gibi aralarına girdi. Beki, onca zaman sonra Davutoğlu’nu geçmişte yaşananları hatırlayarak ağır bir şekilde eleştirdi.

Yani Erdoğan bu tartışmanın hiçbir yerinde yok.

Ancak şöyle bir şey daha var: Akif Beki, Davutoğlu’nun “yükselen yıldızıyla” Başbakanlık’ta belli bir oranda rahatsızlık yarattığı havası edinmiş, bu havayı gördüğü için o yazıyı kaleme almış olabilir mi? Bu sorunun yanıtını derinlemesine düşünmek gerekiyor.

 
www.iyibilgi.com



Bu haber 1,988 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,115 µs