En Sıcak Konular

Erkan, Clinton amcasına kırgın!

16 Haziran 2010 13:14 tsi
Eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın burnunu sıkan bebek olarak ünlenen Erkan Işık, "Clinton amcasına kırgın. Erkan Işık "Vaatler yerine getirilmedi" dedi ve ekledi: "Ne arayan var, ne soran"

Eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın burnunu sıkan bebek olarak tanınan Erkan Işık, yardım sözü yerine getirilmeyince hayal kırıklığına uğradı. Clinton, yıllar sonra tekrar karşılaştığı minik dostunun tüm ihtiyaçlarının giderilmesini söylemişti. Ancak aradan 7 ay geçmesine rağmen küçük Erkan'ı arayan soran olmadı.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Sinpaş Grubu'nun 35'inci yıl kutlamaları çerçevesinde geçen kasım ayında düzenlenen konferansta büyük bir sürpriz yaşanmıştı. Konferansa katılan eski ABD Başkanı Bill Clinton 1999'daki depremden sonra ziyaret ettiği Kocaeli'nde burnunu sıkan ve o tarihte 7 aylık Erkan bebekle 10 yıl sonra tekrar biraraya gelmişti. Erkan Işık, o sahneyi yeniden canlandırıp, Clinton'ın burnunu bir kez daha sıkmıştı. Bu buluşmanın ardından Bill Clinton, Erkan'a, "Mektubunu aldım. Bilgisayarın yokmuş, bir evin yokmuş. Baban işsizmiş. Artık bunlardan haberdarım. Ne gerekirse yapacağım. Üzülme" dedi. "Küçük dostumun tüm ihtiyaçları giderilsin" diye talimat verdi. Erkan'ın ve ablası Cansu'nun eğitim masraflarının karşılanmasını istedi. Bunun üzerine ABD İstanbul Başkonsolosu, ailenin adres bilgilerini aldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, Işık Ailesi'nin ev problemini çözmek için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı'nı arayacağını söyledi.


'ÇOK ÜZGÜNÜM'

Ama bu vaatler gerçekleşmedi. Clinton ülkesine döndü. Bugün 11 yaşında olan Erkan Işık ve ailesi yeniden unutuldu. Yerine getirilen tek söz, bilgisayar oldu. Bir gün Erkan'ın İzmit'teki evinin önünde bir otomobil durdu. Konsolosluktan gelen yetkililer, "Başkanımız Clinton sana ve kardeşine bilgisayar gönderdi" dedi. Clinton, küçük dostunu bir daha ne aradı, ne sordu. Erkan Işık, "Clinton amcamla ilk karşılaştığımızda bebektim. Sadece anlatılanlardan ve fotoğraflardan biliyordum dünyanın en güçlü adamının burnunu sıktığımı. Ama ikinci randevuda 10 yaşındaydım. En acısı bu randevuda yaşananlardı. Ondan kendim ve ailem için yardım istedim. O da 'Yaparım' dedi. Ancak sözünü tutmadı. Çok üzgünüm. Sünnetimde kirvem olmasını istemiştim. Önümüzdeki ay sünnetim var ama arayan, soran yok" diyor. Bugüne kadar Erkan'a bir tek merhum işadamı Kadir Has sahip çıkmış. 2000 yılından bu yana her ay Erkan'ın hesabına Kadir Has Vakfı tarafından 300 lira yatırılıyor. Ayrıca Erkan'ın özel bir kolejde okutulması sağlanıyor.



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,068 µs