En Sıcak Konular

Türkiye'nin yakıt haritası belirlendi

16 Haziran 2010 12:19 tsi
Büyük kentlerde dizel, özellikle Orta Anadolu Bölgesinde ise LPG'li araçlar tercih ediliyor. İşte Türkiye'nin yakıt haritası...

Doğuş Otomotivin ikinci el satış organizasyonu DOD'un Orta Anadolu Bölge Yöneticisi Caner Yüksel, yaptığı açıklamada, ikinci el otomobil almak isteyenlerin bazı güçlüklerle karşılaştığını, bunların başında, araca değerinden fazla ödemek ve araç kusurlarının gizlenmesi gibi konuların geldiğini söyledi.

İkinci el araç satın almak isteyen kişilerin öncelikle ''güven'' kriterini ön planda tuttuğunu anlatan Yüksel, DOD'un kuruluş amacının da Türkiye'de ikinci el sektöründe kurumsal boşluğu doldurarak müşterilere yüksek kalite ve standartlarda, kurumsal bir muhatap güvencesi ile araç alım satım imkanı sağlamak olduğunu ifade etti.

DOD'un Türkiye genelinde ikinci el perakende satış operasyonlarının yanı sıra belli zamanlarda, çeşitli illerde açık artırma organizasyonlarıyla da müşterilere cazip imkanlarla araç sahibi olma imkanı sağladıklarını anlatan Yüksel, ''101 Nokta Ekspertizi' yapılarak kaporta boya aksamından motor aksamına kadar kontrolleri yapılan ve gerekli DOD kriterlerini sağlayan araçları müşterilerimize güvenle sunuyoruz'' dedi.

AZ KİLOMETRE YAPIYORSANIZ BENZİNLİ ARAÇ

Sıfır kilometre pazarında olduğu gibi ikinci el sektöründe de tüketiciler için maliyet kavramının büyük önem taşıdığını dile getiren Yüksel, şöyle devam etti:

''Maliyet kavramı şüphesiz sadece aracın satın alma maliyetini değil; kullanım ömrü boyunca oluşacak yakıt tüketim değerlerini ve servis bakım maliyetlerini de içeriyor. Araç satın alırken en uygun maliyetli alternatifi seçebilmek için yapılması gereken ilk şey, tüketicilerin kişisel ihtiyaçlarını iyi analiz ederek en doğru alternatifin tespit edilmesidir. Şöyle ki; yılda 10 bin kilometreden az yol yapıyorsanız, aracın ilk satın alma maliyeti ve bakım maliyetleri çerçevesinde benzinli araç tercih etmeniz çok daha ekonomik bir karar olacaktır.

Şu an Türkiye'de ikinci alım-satım yapılan araçların yüzde 50'sine yakını dizel, geri kalan yüzde 50'si ise benzinli ve LPG'li araçlardan oluşmaktadır. İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerde dizel araç oranları daha yüksekken; özellikle Orta Anadolu Bölgesi'ne bakıldığında LPG'li araçların oranında artış görülmektedir.''

İKİNCİ ELDE RENK TERCİHLERİ

Yüksel, fiyat cazibesi ve filo araçlarının yoğunluğu nedeniyle son dönemde üst segment araçlarda alışılagelmiş renk tercihleri olan siyah ve füme gibi koyu renklerin yanı sıra son dönemde giderek beyaz renge doğru bir eğilimin de olduğunu ifade ederek, ''15-25 bin lira aralığındaki araç tercihlerinde gri renk ön plana çıkarken; bayanların tercihlerinde ise daha canlı renkler öne çıkmaktadır'' dedi.

bugün



Bu haber 784 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,876 µs