En Sıcak Konular

Avrupa'ya 1 yıl süre verdi

16 Haziran 2010 11:59 tsi
Avrupa'ya 1 yıl süre verdi ABD'li ünlü yatırımcı George Soros: 2011'de Avrupa'da resesyon kaçınılmaz...

ABD'li ünlü yatırımcı George Soros, Avrupa'da yaşanan borç krizine karşı euro bölgesinde alınan önlemlerin neden olacağı ekonomik yavaşlamanın, bölgeyi gelecek yıl kaçınılmaz olarak resesyonla karşı karşıya bırakacağını konusunda uyardı.


SOROS: KRİZDE İKİNCİ PERDEYİ YENİ AÇTIK


European Council on Foreign Relations ve Center for European Reform adlı düşünce kuruluşları tarafından düzenlenen bir seminerde konuşan Soros, euronun kuruluş aşamasından bu yana yaşanan sorunların son zamanlarda daha keskin hale geldiğini söyledi ve euro krizinin Avrupa Birliği'ni yok etme potansiyeli olduğunu belirtti.

Soros, euroda bir düzeltme mekanizmasının olmamasının ya da ülkelerin eurodan çıkma koşullarının bulunmamasının bölgede çok ciddi bir zayıflığa neden olabileceğini de söyledi.


Seminerdeki konuşmasında, "Diğer bir deyişle, mevcut politikalara bakıldığında gelecek yıl resesyon ile karşılaşılma riskinin neredeyse kaçınılmaz" diyen Soros bu sözlerinden sonra resesyon beklentisinin Avrupa'nın geneli için olduğunun altını çizdi.


ALMANLARI ELEŞTİRDİ

Ünlü spekülatör, Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu (IMF) koordinasyonunda uygulanmasına karar verilen 750 milyar euroluk kurtarma paketinden faydalanmak için Almanya'nın ticaret fazlası ve yüksek tasarruf gibi standartları zorunlu koştuğuna dikkat çeken Soros, "Ancak başka bir ülkenin açığı olmadan siz ticaret fazlası olan kreditör bir ülke olamazsınız" eleştirisini getirdi.
 

Soros, "Şu durumda gerçek bir tehlike var, talebin yetersiz ve bankacılık sisteminin zayıf olduğu bir dönemde mali disiplin ve dengeli bir bütçe isteği aşağı yönlü bir sarmal oluşmasına sebep olabilir" dedi.

 
Almanya'nın güçlü ekonomisiyle eurodaki değer kaybından kârlı çıkacağını belirten Soros ancak Avrupa'daki diğer ülkelerin ekonomisinde yavaşlama görüleceği uyarısında bulundu.


hurriyet



Bu haber 901 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    76,192 µs