En Sıcak Konular

Mavi Marmara, "katliam anıtı" oluyor

16 Haziran 2010 11:58 tsi
Gazze'ye insani yardım gemisi malzemesi götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin saldırması sonucunda şehit edilen yardım gönüllüsü 9 Türk için, Üsküdar Belediyesi sahilde anıt inşa ettiriyor.

Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerince katledilen 9 Türk'ün adı Üsküdar sahilinde inşa edilen Mavi Marmara Anıtı'nda yaşayacak.

Üsküdar Belediyesi, Gazze’ye insani yardım götürürken uluslararası sularda İsrail askerleri tarafından Mavi Marmara gemisine yapılan baskında hayatını kaybeden 9 Türk'ün anısına bir anıt yaptırıyor. Üsküdar Belediyesi geçtiğimiz günlerde de İsrail askerlerinin kafasına 4'ü kafasına 5 kurşunla katlettiği 19 yaşındaki Furkan Doğan'ın adını da Üsküdar'da bir verme kararı almıştı.

3,5 METRELİK "ANIT MAVİ MARMARA"

Üsküdar’daki Beşiktaş Vapur İskelesi’nin karşısına dikilecek olan Mavi Marmara Anıtı, Marmara mermerinden ve geminin prototipi şeklinde yapılacak. Yanında bir kitabe ile şehitlerimizin isimlerinin de yer alacağı anıt 45 günde tamamlanacak. 3,5 metre uzunluğunda, 80 cm eninde ve 90 cm yüksekliğindeki anıtı Heykeltıraş Cemil Güntepe yapacak.

Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren flodaki Mavi Marmara gemisi 31 Mayıs günü Akdeniz'deki uluslararası sularda İsrail askerlerinin saldırısına uğramış ve gemide bulunan sivillerden; İbrahim Bilgen, Ali Haydar Bengi, Cevdet Kılıçlar, Çetin Topçuoğlu, Necdet Yıldırım, Furkan Doğan, iFahri Yaldız, Cengiz Songür ve Cengiz Akyüz, İsrail komandolarının silahlarından çıkan kurşunlarla şehit olmuştu.

FURKAN'IN ADI DA SOKAĞA VERİLDİ

Üsküdar Belediye Meclisi geçtiğimiz hafta, Mavi Marmara gemisinde şehit olan 19 yaşındaki Furkan Doğan’ın ismini Üsküdar’da bir sokağa vermeyi kararlaştırmış, bu karar AK Parti, CHP ve Saadet Partisi meclis üyelerinin oybirliği ile alınmıştı.

Haber 7



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,993 µs