En Sıcak Konular

Münevver cinayetinde yeni gelişme

16 Haziran 2010 08:59 tsi
Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili yeni görüntüler Teke Tek'te yayınlandı...

Hunharca bir cinayete kurban giden Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Teke Tek'te Fatih Altaylı'nın konuğu olarak davayla ilgili son gelişmeleri anlattı. Cinayetin ardından Garipoğlu ailesinin villasına giren 6 polis hakkında, evde bulunduğu iddia edilen 700 bin dolarla ilgili tutanak tutmadıkları ve kamera kayıtlarını sildikleri iddiasıyla görevi kötüye kullanmak suçundan 3 yıl hapis istemiyle dava açılmasıyla ilgili konuşan Avukat Epözdemir, "Sanıklardan biri kendi ibra etmiş, 'Böyle bir para bulundu' diye. Ama tutanaklara geçmemiş. Sürreyya Bey de 700 bin Euro gibi bir paranın olduğunu duyduğunu söyledi. Bir para var ama Euro ya da Dolar mı belli değil. Baba Garipoğlu 13 bin Euro diyor, polisler ifadelerinde 4 deste 30 bin Euro diyor ve polislerin ifadeleri de birbirini tutmuyor" dedi.

OLAY YERİNDEN GEÇEN ARABA NASIL DURDURULMAZ?
Avukat Epözdemir, cinayet zanlısı Cem Garipoğlu'nun cinayet gecesi polislerin elinden 4 dakika farkla kurtulmasıyla ilgili olarak, "Cinayetten sonra villaya giden polis ve jandarma ekiplerinin siteden çıkan gri renkli Renault Megan marka otomobili fark ettiklerini ancak durdurmadıklarını hatırlattı. Araba geri gelmiş U dönüşü yapmış ve yine sorulmamış. Kaldı ki çıkılan yer ile villa yürüme mesafesiyle 60 saniye ama oraya 20 dakikada gittiklerini söyüyorlar. Yakalamaya gittiğiniz bir yerde olay yerinden geçen araba nasıl durdurulmaz? Poliste de jandarmada da ihmal var. Ellerinde adres de var, cinayet zanlısının fotoğrafı da" şeklinde konuştu.

CİDDİ KARARTMA VAR
Epözdemir, olay sırasında cinayete büyük ışık tutacak arka kapıyı gösteren kameralarla ilgili 'kırık' dendiğini hatırlatarak "Olaydan 35 gün sonra 8 Nisan'da maktulün dayısı bir bigisayar uzmanı arkadaşı ile sitenin kamera kayıtlarına tek tek bakıyor. Geri dönüşüm kutusunda Kırık denilen ve villanın arka kapısını gösteren kamera kayıtları bulunuyor. Bu ya bilinçli bir gizleme ya da bilinçsiz ama ciddi bir karartma var" ifadelerini kullandı.

Avukat Epözdemir, "15 bin sayfalık dosyada gelinen noktada 197 günle ilgili bilgi yok. O 197 gün hala bilinmiyor. Baba son duruşmada 'Ben sakladım' diyor. Çünkü Türk Ceza Kanunu'na gore anne, baba ya da kardeş saklarsa bu ceza sayılmıyor. Ancak nasıl sakladığı ile ilgili de susma hakkını kullanıyor" derken, anne Tülay Garipoğlu'nun evde sadece kusma izleri bulunduğunu söylemesini de inandırıcı bulmadıklarını dile getiriyor. Epözdemir, "Anne Tülay Garipoğlu ifadesinde 'Eve gittiğimde kusmuk lekeleri vardı, sarhoş olmuş olabileceğini düşündüm' diyor. Oysa cinayetten 4-5 saat sonra bile cesetten oluk oluk kan akıyor. Cem Garipoğlu yüzeysel bir temizleme yaptığını söylüyor. Bu teknik olarak da fizyolojik olarak da mümkün değil" dedi.

PLANLANMIŞ CİNAYET
Avukat Epözdemir, cinayeti saat saat şöyle anlattı: Cem Garipoğlu Münevver'i okul çıkışından aldıktan sonra saat 15.07'de arka kapıdan eve giriyorlar. Cem Garipoğlu, testereyi onu okuldan almadan yani 20-25 dakikalık yanılma payı ihtimali de olsa 12.00 civarında alıyor. Bu da planlanmış bir cinayet olduğunu gösteriyor. Garipoğlu 18.46'da çıkıyor. Kaçak taksiyle cesedi bırakıyor ve sonra Akmerkez'e kahve içmeye gidiyor. Tekrar eve gidiyor ve ifadelere gore anne, babasını arıyor. Epözdemir, cinayetin tek başına işlenemeyeceğini dile getirerek "48 kilo ağırlığındaki zanlı, tek başına cesedi o şekilde gitar kılıfına koymuş olamaz. Bulgular kafanın düzgün bir şekilde ve Münevver yaşarken kesildiğini gösteriyor. Biri tutmadan teknik olarak bu kadar muntazam kesilmesi mümkün değil" şeklinde konuştu.

Avukat Rezan Epözdemir, cinayette ve sonraki aşamada çok sayıda skandal olduğunu ifade ederek, "Başta Adli Tıp'taki sperm skandalı. İkincisi, Ferdi diye bir avukat Garipoğlu ailesinin şoförü olan ve cezaevinde bulunan şahsa psikolojik baskı uyguluyor, ne hakla buna izin veriliyor" dedi. Epözdemir, davanın aydınlatılmamış çok aşamasının olduğunu ve temyiz aşamalarıyla birlikte sonuçlandırılmasının 3-4 yılı bulacağını kaydetti.

YENİ GÖRÜNTÜLER
Teke Tek'te, Cem Garipoğlu'nun kamerasıyla çektiği görüntüler de yayınlandı. Görüntülerde Garipoğlu, cinayetten bir yıl önce İbiza'da ve değişik ülkelerde farklı kızlarla sarmaş dolaş ve içkili halde görünüyor. Teke Tek'te yayınlanan bir diğer görüntüde de polisin Münevver Karabulut'un cesedine ulaştığı an ve en yakın polis karakolunda yapılan incelemelerden bir bölüm yer aldı.

star



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,947 µs