En Sıcak Konular

Kırgızistan'daki 151 Türk vatandaşı daha yurda döndü

16 Haziran 2010 08:43 tsi
Kırgızistan'ın güneyinde yaşanan olaylar nedeniyle tahliyesine başlanan Türk vatandaşlarından 151 kişi daha bu sabah İstanbul'a geldi.

Eğitim, iş, seyahat gibi nedenlerle Kırgızistan'da bulunan Türk vatandaşlarını, yakınları gözyaşları içinde karşıladı. İstanbul'a gelenler arasında hafif yaralı olan Sedat Tokay da vardı. Sedat Tokay ambulansla havalimanından alınarak hastaneye götürüldü.

TK 3997 sefer sayılı Türk Hava Yolları uçağıyla saat 04.45'de Atatürk Havalimanı'na inen vatandaşları yakınları karşıladı. Kırgızistan'dan Türkiye'ye getirilen vatandanlarla, yakınlarının karşılaşması sırasında duygusal anlar yaşandı. Celalabad'da öğrenci olan oğlunu beklerken endişelerini ifade eden Gülay Yılmaz, oğlunu karşısında görünce gözyaşlarına boğuldu.

Kırgızistan'da öğrenci olan oğlunu bekleyen Hikmet Duman, yaşanan olaylardan dolayı çok endişelendiklerini söyledi. Duman, çatışma bölgesinde bulunan Türk vatadaşlarının özel uçaklar tahsis edilerek taşınmasından dolayı hükümete teşekkür etti. Oğlu Süleyman Duman ile karşılaşması sırasında gözyaşlarını tutamadı. Süleyman Yılmaz da Kırgızistan'da yaşanan olayları anlattı. Özbekler ve Kırgızlar arasındaki şiddetli çatışmaların sürdüğünü belirten Süleyman Yılmaz, "Türk vatandaşlarına karşı her hangi bir saldırı olmadı. Ancak dışarı çıkamadığımız için aç kaldık" dedi. Yurda dönenler arasında küçük yaşta çocuklar ve öğretim görevlileri de vardı. İş ve eğitim amacıyla Kırgızistan'da bulunanlar olayların bitmesinden sonra tekrar Kırgızistan'a döneceklerini aktardı.

Oş Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği eğitimi alan Sedat Tokay, çıkan olaylarda yaralandı. Ambulansla Atatürk havalimanı'ndan alınan Tokay, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tokay'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

cihan

 



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,059 µs