En Sıcak Konular

CHP, Anayasa Mahkemesi yolunda

15 Haziran 2010 20:40 tsi
CHP, Anayasa Mahkemesi yolunda CHP, 6 yeni vakıf üniversitesi kurulmasını öngören yasanın, Fatih Sultan Mehmet ve Bezm-i Alem Üniversiteleri ilgili hükümlerinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvuracak.

Başvuru ile ilgili dosyayı hazırlayan Mersin Milletvekili İsa Gök, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi için 5, Bezm-i Alem Üniversitesi için ise 3 vakfın vakfedildiğini belirtti. Bu kurumların vakıf senetlerinde ''üniversite açmanın'' bulunmadığını ifade eden Gök, ''vakfedenlerin iradesi dışına çıkıldığını'' söyledi. Vakfedenlerin vakıf senetlerinin ''beddua'' bölümünde iradeye aykırı davranmayı yasakladığını anlatan Gök, ''Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkisi olmayan işler yapıyor'' görüşünü dile getirdi. Bu vakıfların çok değerli mal varlıklarının bulunduğunu, kurulması öngörülen üniversitelerin 3 yıl içinde başarılı olmamaları halinde malların başka üniversitelere geçmesinin söz konusu olduğunu savunan Gök, ''Mülkiyet intikali sağlanıyor'' iddiasını dile getirdi. Gök, başvuru dilekçesinde, bu üniversitelerin kuruluşunun Anayasanın ''hukuk devleti'', ''mülkiyet hakkı'', ''istimlak'' ve ''YÖK'e ilişkin düzenleme içeren hükümlerine aykırılık iddialarına yer vereceklerini'' kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı CHP'ye 'pes artık' dedi

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, CHP'nin iki üniversitenin kuruluşunun iptal edilmesine yönelik Anayasa Mahkemesi'ne yapacağı başvuru için "Pek artık" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "İmkanları olsa 11 bin 400 kilometre bölünmüş yolu rulo yapacaklar, koltuklarının altına alıp Anayasa Mahkemesine götürecekler" sözünü hatırlatan Bakan Çubukçu, "CHP'nin üniversiteleri de Anayasa Mahkemesi'ne götürmesine ancak pes artık denilir. Bu kadar genç bir nüfusun olduğu, bu genç nüfusun da üniversite kapısında beklediği Türkiye'de yeni üniversite kurulmasının engellenmeye çalışılması abesle iştigaldir. Üniversite kurulmasına bile karşı çıkan bir zihniyeti anlamakta güçlük çekiyorum" dedi. Kılıçdaroğlu: Mahkemeye giderek halkın hakkını savunuyoruz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ellerinden gelse TOKİ evlerine tekerlek takıp Anayasa Mahkemesi'ne götürecekler" eleştirisine Amasya'da cevap vermiş ve 'Mahkemeye giderek halkın hakkını savunuyoruz' demişti.

Erdoğan: Ellerinden gelse, duble yolları rulo yapıp Anayasa Mahkemesi'ne götürecekler!

Başbakan Erdoğan, CHP'nin sık sık Anayasa Mahkemesi'ne gitmesiyle ilgili olarak, "İmkânları olsa 11 bin 400 kilometre bölünmüş yolu rulo yapacaklar, Anayasa Mahkemesi'ne götürecekler." eleştirisini getirdi. Aynı şeyin, TOKİ konutları, yeni üniversiteler ve derslikler için de geçerli olduğunu söyledi. Anayasa değişikliğine ilişkin referandum kararının Yüksek Mahkeme tarafından nasıl değerlendirileceği tartışmaları sürerken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'ye ilginç bir benzetmeyle yüklendi. Erdoğan, "İmkânları olsa 11 bin 400 kilometre bölünmüş yolu rulo yapacaklar, koltuklarının altına alıp Anayasa Mahkemesi'ne götürecekler. 430 bin TOKİ konutunun altına teker yapıp onu da Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklar. Mümkün olsa karar çıkartıp 143 bin dersliği ve yeni kurulan 77 üniversitenin kapısına da kilit vuracaklar." diye konuştu.



Bu haber 836 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,768 µs