En Sıcak Konular

İsrail, Romanya'yla güvenlik anlaşması imzaladı

15 Haziran 2010 16:49 tsi
Türkiye'nin İsrail'e hava sahasını kapatması ve ortak tatbikatları iptal etmesinden sonra ortak ülke arayışına giren İsrail'in İç Güvenlik Bakanı Yitzhak Aharonoviç, Bükreş'i ziyaret etti.

İsrailli bakan, Romanya ile güvenlik konularına ilişkin çeşitli anlaşmalara imza attı.

Romanya İçişleri Bakanı Vasile Blaga'nın davetlisi olarak Bükreş'e gelen İsrailli Bakan Aharonoviç, organize suçlar ve güvenlik konularına ilişkin görüş alış verişinde bulundu. Görüşmelerde iki ülke arasındaki güvenlik ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Güvenlik ve organize suçlarla mücadeleyi kapsayan anlaşmayı imzalayan iki bakan, ortak basın toplantısı düzenledi.

"İmzaladığımız ortak güvenlik anlaşması ile her türlü organize suçlarla mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz." diyen Romanya İçişleri Bakanı Vasile Blaga, anlaşma çerçevesinde sonbaharda Romen ve İsrail Polis teşkilatları arasında ortak bir değişim programı düzenleneceğini kaydetti.

İsrailli Bakan Aharonovıtch ise "Diğer ülkeler İsrail'le ilişkileri kestiğinde kara günlerimizde Romanya her zaman İsrail'in yanında oldu." değerlendirmesini yaptı.

İsrail'in Mavi Marmara'ya düzenlediği saldırıyla ilgili sorulara muhatap olan Aharonoviç, "Yardımların ulaşabilmesi için Türk yetkililere prosedür anlatıldı. Fakat maalesef onlar bu prosedürü reddetti. Gemide para ve gidecekleri yerleri belli olan veya olmayan bazı kişiler bulunuyordu. Zaten yeni kurulan komisyon olanları inceleyecek ve kamuoyu gemide yaşananları gerçek anlamıyla öğrenecek." dedi.

Bir gazetecinin "Eğer Erdoğan gemiye binip bölgeye giderse ne yapacaksınız?" sorusuna ise Aharonoviç, Erdoğan'ın kişisel olarak böyle bir şey yapacağını sanmadığını vurgulayarak, "Şu an meydana gelmeyen bir şeyden bahsediyoruz ve bu tür provokasyonlardan vazgeçilmesi gerekiyor. Komisyon işini yaptıktan sonra olup bitenler açığa çıkacaktır. Uçakla gelsin, İsrail havaalanına insin. Gerektiği gibi kendisini problemsiz kabul ederiz." dedi.

Cihan



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,534 µs