Açılımı Nobel için yapmıyoruz | " /> Açılımı Nobel için yapmıyoruz | "/>

En Sıcak Konular

Davutoğlu: Açılımı Nobel için yapmıyoruz

15 Haziran 2010 13:30 tsi
Davutoğlu: Açılımı Nobel için yapmıyoruz Norveçli gazetecilerle bir araya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin dış politika vizyonunu anlattı.

Komşularla sıfır problem anlayışından bahseden Davutoğlu, "Özal dönemi istisna, bundan 10 sene öncesine kadar problemli olmadığımız komşumuz yoktu. Şimdi ise komşu ülke vatandaşlarından kime sorarsanız sorun, Türkiye'yi bir tehdit olarak görmediklerini söyleyeceklerdir." dedi. Türk dış politikasının stratejisini 'aktif, problem çözücü, gündem belirleyici, yönlendirici' olarak belirlediklerini ifade eden Davutoğlu, güvenlik ve özgürlük arasında denge gözettiklerini dile getirdi.

Nobel Barış Ödülleri'nin verildiği Oslo'da, dış politika açılımlarının bu ödülü almak için gerçekleştirmediklerinin altını çizen Davutoğlu, belli başlı uluslararası problemlerin yüzde 80'inin Türkiye'nin çevresinde ortaya çıktığına dikkat çekti. Davutoğlu, "Amacımız, bölgede istikrar ve barışın sağlanması." dedi.

İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıyla ilgili sorulara da cevap veren Davutoğlu, Gazze Şeridi'nde insanlık dışı bir ablukanın söz konusu olduğunu ifade etti. Hamas'ın, 'Ortadoğu'nun en demokratik seçimlerinden biri' olarak nitelendirilen seçimlerle işbaşına geldiğini hatırlatan Davutoğlu, buna rağmen uygulanan ablukayı 'barbarlık' olarak nitelendirdi.

Gazze'ye yardım gemilerinin uluslararası sivil inisiyatif tarafından örgütlendiğini hatırlatan Ahmet Davutoğlu, "Bu gemiler, Türk devletinin destek verdiği bir yardım konvoyu değildi. Ama demokratik bir ülke olan Turkiye böyle bir sivil inisiyatifi engelleme durumunda da değildi." ifadelerini kullandı. Gemilerde gıda ve tıbbi malzeme olduğunu ifade eden Davutoğlu, "İsrail, uluslararası sularda barbarca bir katliam yapmıştır." dedi. Davutoğlu, İsrail'in saldırıyla ilgili kurduğu araştırma komisyonuna da, "Suçlu da kendileri, yargılayan da. Sonra da bizim buna inanmamızı bekliyorlar." ifadeleriyle tepki gösterdi.


cihan



Bu haber 911 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,761 µs