En Sıcak Konular

Bakan Şimşek: İşsizlikteki düşüş sürpriz değil

15 Haziran 2010 12:39 tsi
Geçen yılın mart ayına göre yüzde 2,1 azalan işsizlik rakamlarını değerlendiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, işsizlikteki düşüşün sürpriz olmadığını, düzelmenin devam edeceğini söyledi.

Mehmet Şimşek, Sheraton Otel'de düzenlenen Modern Kamu Yönetiminde İç Denetim Fonksiyonun Rolü programının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Yüzde 13,7 olarak açıklanan mart ayı istihdam oranını değerlendiren Şimşek, işsizliğin daha da aşağıya düşmesi için gerekli tedbirleri planladıklarını ve uygulamaya koyduklarını kaydetti. Maliye Bakanı, bu tedbirlerin 'özü'nü; daha çok yatırım daha çok büyüme daha çok iş aş ve istihdam olarak açıkladı.

Türkiye'nin yeniden büyüme patikasında yoluna devam ettiğini dile getiren Şimşek, "İşsizliğin düşmesi sürpriz değil düşmeye devam edecek. Önümüzdeki aylarda gerek mevsim gerek büyüme gerek yeni yatırımların verdiği katkı sebebiyle. Bizim için sürpriz değil. İşsizliğin daha da aşağıya düşmesini istiyoruz." diye konuştu. Bakan Şimşek, 'kod sistemi'nin devam ettiğine ilişkin haberlerin aktarılması üzerine şunları söyledi:

"Biz kod sistemini kaldırdık. Ancak 84 sayılı KDV Tebliği hala uygulamada. Bizim vergi güvenliğini tamamen elden bırakma gibi bir şey söz konusu olmaz. Bir yandan mükellef haklarını koruyacağız öte yandan memleketin vergi güvenliğini gözeteceğiz. KDV iadesi yapanlar sundukları belgelerde sahte belge içeriyorsa biz onları kayıtlarımızda tutarız. Şirketlerin kodlanması söz konusu değil. Sadece vergi güvenliği çerçevesi içinde 84 nolu KDV Tebliği çerçevesinde bir takım uygulamalarımız var. Bunlar memleket için doğru."

VERGİ VERMEYEN 150 BİN EV SAHİBİNE ULAŞTIK

'Fazla veren' bütçe rakamlarını da değerlendiren Mehmet Şimşek, performansın sevindirici olduğunu vurguladı. Bütçe gelirlerindeki artışların performansa yansıdığını aktaran Maliye Bakanı, harcamaların da kontrol altında tutulduğuna dikkat çekti.

Faiz dışı harcamalarda yüksek artış bulunduğunu aktaran Şimşek, bunun savunma sanayi harcamalarının bu aya denk gelmesinden kaynaklandığına vurgu yaptı. Şimşek, "Gelirlerimizde artış var. Vergi denetiminde tahsilatında etkinliğimizin arttığı ortada. Daha önce beyannamede bulunmamış en azından kira gelirleri bakımından bizim çabalarımızla sisteme katılmış 150 bine yakın yeni mükellef var. Bu performanstan memnunuz. Hiçbir şekilde rehavete kapılmayız. Disiplini gözetmeye devam edeceğiz. Hedefler çerçevesinde yolumuza devam ediyoruz." ifadelerin kullandı.

Bakan Şimşek, Mali Kural'a ilişkin taslağın Haziran ayı sonu itibariyle veya Meclis'in bu çalışma sürecinde yasalaştırılmaya çalışıldığını dile getirdi.

ALMANYA MAÇINI İZLEDİ, MESUT ÖZİL'E HAYRAN KALDI

Dünya kupasını çalışmaların yoğunluğundan sadece bir maçı izleyebildiğini dile getiren Mehmet Şimşek, "Almanya maçı çok güzeldi. Ben eskiden beri Brezilya taraftarı olmuşumdur. Şiir gibi futbol oynuyorlar. 21.30'daki maçları izlemeye çalışacağım." dedi. Mesut Özil'i nasıl buldunuz sorusuna, "Mükemmeldi." cevabını verdi.

cihan



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,283 µs